Kenttämestari vaihtuu

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVISEUDUN GOLFIN kenttä Lappajärvellä avattiin puolitoista viikkoa sitten.

–Talvi sujui kohtuullisen hyvin. Harvoin meillä pääsee pelaamaan kesägriineille jo huhtikuun puolella, sanoo kenttämestari Tapani Perälä.

Viime kesän jälkeen kenttään ei tehty suuria muutoksia.

–Viitosväylälle tuli yksi uusi hiekkabunkkeri.

NYKÄLÄÄN oli syksyllä 1989 valmistunut Lomayhtymä ry:n Kivitippu-kylpylä. Kunnaninsinöörinä työskennellyt Mikko Autio ideoi sen lähistölle golfkentän.

Autio johti golfseuraa ja kenttäyhtiötä vuosina 1990–2016, minkä jälkeen toimitusjohtajaksi vaihtui Sami Suomela.

Perälä aloitti kenttämestarina heti vuonna 1990. Silloin rakennettiin ensimmäiset kolme väylää ja seuraavana kesänä kuusi.

–Mikon kanssa hypimme auranviilulta toiselle, Perälä muistelee.

Alue oli kynnetty. Kenttäprojekti lähti muutenkin pienestä liikkeelle.

–Lainasin äidiltä lapion ja haravan. Pidin tavaroita pakettiautoni perässä, kunnes varikoksi saatiin Onnintuvan aitta.

TOISET yhdeksän väylää valmistuivat Kaskenmäelle kesällä 2001. Siellä on myös halli, jossa säilytetään ja huolletaan kentänhoitoon tarvittavia koneita.

Herneslahti vanhan ja uuden puolen välissä ylitetään kesäisin lautalla. Erikoinen siirtyminen houkuttelee vieraspelaajia, mutta kentänhoitoa se haittaa.

–Koneiden kuljettaminen lautalla tai lahden ympäri teitä pitkin vie kauan. Keskimäärin siihen menee kaikilta työntekijöiltä jopa tunnin verran työaikaa joka päivä.

Tänä kesänä Perälä jää eläkkeelle 29 kenttämestarivuoden jälkeen.

–Jonkin verran jatkan töitä syksyyn asti. Talveksi ei ole vielä suunnitelmia, mutta en ainakaan rupea kaappikelloja nikkaroimaan.

UUSI kenttämestari Elina Hernesniemi ottaa vastuun kentänhoidosta kesäkuun puolivälissä. Siihen hän on valmistautunut työskentelemällä Perälän rinnalla lokakuusta lähtien.

–Olen innoissani. Tapani jättää jälkeensä hyväkuntoisen kentän, Hernesniemi toteaa.

–Haasteita tulee varmasti eteen, esimerkiksi kalusto alkaa olla vanhentunutta, mutta positiivisin mielin niistä selvitään.

Golfkenttä ja Perälä olivat ennestäänkin tutut, sillä Hernesniemi ehti työskennellä kentänhoitajana yhdeksän kesää.

Kenttämestarin alaisuudessa tekee töitä tällä hetkellä neljä kentänhoitajaa. Myöhemmin keväällä heitä palkataan saman verran lisää.

–Siitä on etua, että lähes kaikki ovat olleet jo monta kesää täällä töissä.

HERNESNIEMI syntyi samana vuonna, jona Perälä aloitti kenttämestarina.

Hän kirjoitti 2009 ylioppilaaksi Lappajärven lukiosta ja valmistui 2013 agrologiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta Ilmajoelta. Muutama vuosi kului taloushallinnon tehtävissä kahdessa vimpeliläisessä yrityksessä.

–Viime syksynä aloin suorittaa golfkenttämestarin tutkintoa.

Kyse on puutarha-alan erikoisammattitutkinnosta, jota Hernesniemi opiskelee Hämeen ammatti-instituutissa Hattulan Lepaalla.

–Se jatkuu syksyllä ja tarkoitus on valmistua ensi keväänä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.