Meteoriittikeskukseen tulee VR-avaruusmatkailua

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN ely-keskus teki maaliskuussa myönteisen päätöksen Lappajärven Meteoriittikeskus aluekeskukseksi -nimisen suunnitteluhankkeen rahoittamisesta.

Hanke sisältää muun muassa avaruusmatkan virtuaalitodellisuudessa. Tarjouskilpailun sen toteuttamisesta voitti Teatime Research Oy.

Viime torstain kokouksessaan Lappajärven kunnanhallitus osaltaan hyväksyi sopimuksen Teatime Researchin kanssa.

Tavara- ja palveluhankinnoissa kansallisena kynnysarvona on 60 000 euroa. Koska hankinnan arvo jää jonkin verran sen alle, varsinaiseen hankintapäätökseen riittää kunnan hallintojohtajan toimivalta.

Virtuaalitodellinen eli tekotodellinen avaruusmatka suuntautuu asteroidivyöhykkeelle, joka sijaitsee Marsin ja Jupiterin välissä. Kyse on kerronnallisesta VR-kokemuksesta. VR-kirjaimet eivät tule Valtionrautateistä, vaan tekotodellisuuden englanninkielisestä nimestä Virtual reality.

Hotelli Kivitipussa sijaitsevaan meteoriittikeskukseen pystytetään rakennelma, ikään kuin yksinkertainen avaruusaluksen ohjaamo, jonka sisälle mahtuu neljä avaruusmatkailijaa. Ohjaamo ei ole umpinainen. Matkan ajaksi käyttäjät laittavat kasvoilleen VR-silmikot. Niissä on myös kuulokkeet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.