Ilossa ja surussa

Julkaistu:

Aihe:

VÄHÄN ennen joulua Alasen Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Oy tarjosi kakkukahvit Maneesintien varrella sijaitsevassa liikkeessä.

Oli kulunut kymmenen vuotta siitä, kun Aleksi Rekonen aloitti yrittäjänä. Hän osti yrityksen kiinteistöineen Marketta ja Pekka Alaselta.

–Kyllä siinä joutui oppirahoja maksamaan. Kaikki oli minulle uutta. Nyt tiedän, miten kukkakaupan sesongit menevät, Rekonen sanoo.

Talven jälkeen koittaa uusi kasvukausi, paitsi luonnossa, myös ihmisten pihoissa ja puutarhoissa. Rekosella kevätsesonki alkaa usein pääsiäisestä.

–Jos pääsiäinen sattuu olemaan myöhään, silloin ostetaan jo pihalle kevätkukkia. Lisäksi keväällä ovat kukkakaupalle tärkeät äitienpäivä ja ylioppilasjuhlat.

KESÄKUKKIA hankitaan innokkaasti juhannukseen asti, mitä seuraa hiljaisempi jakso.

–Syksyn puolelle vuotta ei osu kuin yksi sesonki, eli joulu ja joulutähdet.

Kukkia käytetään kuitenkin jatkuvasti erilaisissa tilaisuuksissa.

–Ehkä hieman klisee, mutta tässä ollaan ilossa ja surussa kehdosta hautaan.

Rauhallisemmalla syyspuolella Rekonen hoitaa sivutoimena puolukoiden välittämistä.

–Se on mukavasti erilaista, fyysisempää työtä. Tosin viimeisin syksy oli tähän mennessä kaikista huonoin. Puolukkaa tuli todella vähän.

REKONEN on palkannut yritykseensä yhden työntekijän. Hänellä itsellään vapaapäivät jäävät silti vähiin.

–Yrittäjyys tuo vapautta, koska ei ole kellään toisella töissä. Toisaalta on aika lailla kiinni, varsinkin hautaustoimiston vuoksi. Lomia on vaikea pitää.

Ennen kuin 21-vuotias Rekonen muutti Ylöjärveltä Lappajärvelle, hänellä olivat takana autonasentajan opinnot ja pari vuotta moottoreiden kokoamista Sisu Dieselillä.

–Autot ja moottoripyörät ovat olleet intohimoni lapsesta lähtien. Edelleen ostan niitä, fiksaan ja myyn eteenpäin. Ei mitään uusia, vaan klassikkoautoja.

Jokaisesta työpäivästä löytyy taukoja Oivan ulkoiluttamiseen. Kohta seitsemän vuotta täyttävä ranskanbulldoggi on kukkakaupan asiakkaille tuttu.

Elokuussa Oiva joutui ihmettelemään, miksi se ei iltaisin saanutkaan entisessä määrin huomiota isännältään. Rekosen perheeseen oli syntynyt pieni poika.

–Kyllähän Oivasta näki, että sitä aluksi harmitti, mutta kyllä se on vauvan kanssa nyt kaveri, Rekonen naurahtaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.