Muistoseurat 2 on entistä ”vauhdikkaampi ja hupaisampi”

Muistoseurojen näyttelijäkaartia jatko-osan ennakkonäytöksessä joulun alla.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston tuottaman, suositun Muistoseurat-harrastajaelokuvan (2017) jatko-osa Anteron aarteen jäljillä tulee ensi-iltaan tänään.

Elokuva sijoittuu vuoteen 2013. Muistoseurareissuista on tullut jo perinne, ja Ransun, eli festarikäyttöön tuunatun Transitin, nokka on tarkoitus suunnata Kauhavalta kohti Kalliojärven naistentansseja. Matkaan ilmaantuu kuitenkin mutkia, ja suunnaksi vaihtuukin Järviseutu.

–Tämä on ehkä vähän vauhdikkaampi, vähän hupaisampi, luonnehti jatko-osaa tuottaja ja Kalea näyttelevä Jarmo Kumpula nähtyään valmiin elokuvan medianäytöksessä Y-Kinossa.

Muun muassa pari vuotta sitten alkaneesta Korpelan kujanjuoksu -draamasarjasta tunnetun Jukka Mäkisen ohjaus toi hänen mukaansa näyttelijäsuorituksiinkin ammattimaisuutta.

–Se oli tosi miellyttävää, ja Jukka on miellyttävä heppu itsekin. Miljoonasarjojen ohjaaminen ei ole kihahtanut päähän.

Omaa suoritustaan kesäteattereja kiertänyt Kumpula piti silti yhä liian isoeleisenä.

–Oon niin rauhaton sielu.

Hän nauroi myös, ettei halua kuunnella omaa ääntään.

–Monesta kesäteatteritouhustakin on otettu kopioita, mutta ikinä en ole niitä vielä katsonut. En mä pysty katsomaan. Oli se hyvä tai huono suoritus, itseään on outoa katsoa.

ENSIMMÄISELLE Muistoseurat-elokuvalle ei aluksi suunniteltu elokuvalevitystä, mutta Y-Kinon Ilkka Peura otti sen ohjelmistoonsa ja markkinoi sen myös muille lähiseudun teattereille. Se kannatti, sillä elokuva keräsi yhteensä jopa kolmisen tuhatta katsojaa.

–Mä sanoin, että 500–600 olisi jo paljon, ja löin vetoakin Ipen (Ilkka Peuran) kanssa ja hävisin. Hän sanoi, että kyllä enempi kuin tuhat tulee katsomaan. Mä vein sen grillille hampurilaiselle, Kumpula sanoo.

Peura markkinoi myös kakkososaa muille teattereille.

–Eiköhän ainakin Alahärmä ja Alavus ota sen. Siellä kävi tosi mukavasti väkeä katsomassa, Kumpula sanoo.

Y-KINON Ilkka Peura itse kertoi, että pienten maakuntateatterien pyörittäminen ympärivuotisesti ei ole helppoa — tai kannattavaa.

–Kevätpuolella ja tammikuussa ei levitetä oikeita elokuvia, sellaisia jotka tuottaisi katsojia. Eli maakunnallisten teatterien pitää tehdä syys–joulukuussa käytännössä vuoden tulos.

Ensimmäinen Muistoseurat muutti tilanteen tammikuussa 2018. Se on Y-Kinon kolmanneksi katsotuin elokuva kautta aikojen heti Tuntemattoman sotilaan jälkeen. Se keräsi myös enemmän katsojia Pohjanmaalla kuin muutama suuri, Elokuvasäätiön tukema ammattilaistuotanto keräsi koko maassa.

–Tullaan kysymään Elokuvasäätiöltä, millä tavalla se aikoo tukea myös suurten ammattielokuvien ulkopuolella näitä maakunnallisia pieniä tuotantoja.

Muistoseurojen ansioksi laitettiin, että myös ainakin Jalasjärvellä ryhdyttiin tekemään paikallista elokuvaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.