Kunta kannattaa kuntosalihanketta

Aimo Sironen havainnollistaa, kuinka kuntosalin laitteet eivät mahdu itse salin puolelle, vaan niitä on eteiskäytävässäkin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS päätti maanantaina ehdottaa valtuustolle, että kunta osallistuu Klubi 97 -kuntosalin — eli nykyisin Evijärven kuntoilukeskuksen — hankkeeseen rakentaa suuremmat tilat.

Uusi kuntosali tulisi kirkonkylän koulun liikuntaleikkipuiston viereiselle pellolle. Se sisältäisi kuntosalin lisäksi ryhmäliikuntatilan, jumppasalin ja sosiaalitilat.

Hinnaksi on tulossa 652 000 euroa (alv 0%). Aluehallintovirastolta haetaan tukea, joka kattaisi tuosta 30 prosenttia. Kunta on valmis maksamaan toiset 30 prosenttia, eli kuntoilukeskukselle itselleen jäisi maksettavaa loput 40 prosenttia.

Kuitenkin jos Avi ei keväällä myönnä rahaa, myöskään kunta ei osallistu kustannuksiin. Kuntoilukeskuksen kannalta toinen ongelma on, että se toivoi, että kunta olisi voinut olla mukana 35 prosentin osuudella. Nyt klubin osuus on 260 000 euroa ja kunnan 195 000 euroa.

VARAPUHEENJOHTAJA Aimo Sirosen mielestä olisi reilua, että kunta tulisi mukaan samalla osuudella kuin kuntokeskuskin. Hän muistuttaa, että kuntoilukeskus vastaa itse kaikista käyttökuluista.

–Kunnan tarvitsee osallistua vain kertakorvauksena. Jos rakennuksen elinkaareksi lasketaan vaikka 50 vuotta, se ei olisi kunnalta kuin neljän tonnin vuosittainen panostus terveysliikuntaan.

Kun kuntosalin maksuosuus nousee, korotuspaine käyttäjämaksuihinkin kasvaa.

–Harrastaminen maksaa kaikille harrastipa mitä hyvänsä, toteaa kuntoilukeskuksen puheenjohtaja ja kunnan liikuntasihteeri Antti Saari. –Se, että harrastamisesta kertyvien maksujen lisäksi harrastaja joutuu maksamaan harrastuspaikan investoinnnista aiheutuneita kuluja, saattaa käydä harrastajille liian kalliiksi. Liikuntalain mukaan kuntien tulee luoda edellytyksiä yhdistysten ja urheiluseurojen toiminnalle.

Sironen lisää, että se tarkoittaisi myös, ettei kuntokeskuksen kehittämiseen, kuten uusien laitteiden hankintaan, pystyttäisi satsaamaan yhtä paljon.

–Meidän ei ole tarkoitus tienata, vaan liikuttaa.

NYKYINEN kuntosali on tupaten täynnä. Sironen näyttää, kuinka kaikki kuntoilulaitteet eivät mahdu kuntosaliin, vaan ne tursuavat koko eteiskäytävän mitalta ulko-ovelle asti.

Salin ahtaus on ongelma erityisesti ryhmäliikunnalle sekä vanhuksille ja muille liikuntarajoitteisille asiakkaille, joihin kuntoilukeskus haluaa panostaa. Seniorit tarvitsisivat lisäksi erilaisia kuntoilulaitteita kuin muut käyttäjät. Niitä ei kuitenkaan pystytä ostamaan.

–Pitää viedä jotain pois, että saadaan jotain tilalle, Sironen sanoo.

Nykyään liikuntatiloja on yhteensä 160 neliötä, kun niitä tulisi uuteen kuntosaliin yli 500 neliötä.

–Meillä on Suomen pienin ryhmäliikuntatila. Se on pienempi kuin kunnanhallituksen kokoushuone, hän kiteyttää.

KLUBI 97 etsi uusia tiloja myös kaksi vuotta sitten. Projekti kuitenkin kariutui, kun ely-keskus ei myöntänyt sille rahaa. Se katsoi, ettei kuntosali ollut yleishyödyllinen yhdistys.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA