Veteraanityö jatkuu niin kauan kuin tarvetta on

Pekka Uusituvalle myönnettiin Veteraanivastuun kultainen ansioristi hyvästä työstä veteraanikeräysten toteuttamisessa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Yhdistyksen kirjoilla on vielä kahdeksan erilaisen veteraanitunnuksen omaavaa, totesi tilaisuuden juontanut Martti Sunnari.

Elossa on yhä 17 000 sotaveteraania, joista sitkeimpien uskotaan olevan elossa 2030-luvulle saakka, Sunnari kertoi. Yhdistyksen vuoden aikana poismenneiden jäsenten kunniaksi pidettiin juhlassa hiljainen hetki. Yhdistyksen puheenjohtaja Esa Kaunisto totesi, että rivien harvenemisesta huolimatta työtä jatketaan samalla innolla ja tarmolla niin kauan kuin sitä tarvitaan. Tuen tarve kasvaa elossa olevien iän noustessa ja kunnon heikentyessä, vaikka tarvitsijoita onkin koko ajan määrällisesti vähemmän.

PIIRIMME yhdistyksiä rasittanut Sotiemme veteraanit -keräys on jäämässä historiaan, totesi Etelä-Pohjanmaan Veteraanipiirin edustaja Pertti Kortesniemi.

Tänä vuonna keräykseen osallistui vielä kahdeksan paikallisyhdistystä, Vimpeli järjesti viimeisen keräyksensä viime vuonna.

–Tämä 13 vuotta kestänyt ajanjakso on ollut yksi piirin menestystarinoista. Rahaa saatiin kokoon lähes kaksi miljoonaa euroa.

Mainos

Väkilukuun ja jäsenmäärään suhteutettuna Vimpelin tapaisten kuntien tulos on ollut hyvä. Piiri voitti keräyksen kaksi kertaa ja oli huonoimmillaan kolmantena.

–Hyvän tuloksen takaa löytyy aina tekijänsä. Kunnallinen keräyspäällikkö on ollut aina vastuussa keräyksestä. On ollut aina ilo todeta, että Vimpelin kuntapäällikkö Pekka Uusitupa on ottanut asian aina tosissaan. Tästä hyvästä Veteraanivastuu haluaa muistaa häntä viime kesänä käyttöön otetulla kultaisella ansioristillä.

Risti luovutettiin Uusituvalle kiitoksena ja tunnustuksena merkittävästä ja pitkäaikaisesta toiminnasta veteraanikeräyksen hyväksi.

JUHLASSA muistellaan mennyttä vuotta ja virittäydytään joulun tunnelmiin ruokailun, ohjelman ja juhlakahvien myötä. Martti Sunnari muisteli joidenkin vuosien takaista vierailua Raatteen museoalueella, jonka tapahtumat hiljattain luettu kirja kuvineen oli nostanut mieleen. Seppo Kataja luki kertomuksen sota-ajan joulusta Kannaksella. Kirkkoherra Ilkka Lehto toi seurakunnan tervehdyksen ja Anneli Höykinpuro luki jouluevankeliumin. Seurakunnan kamarikuoro ja Aapiskujan neljännen luokan vapaaehtoisten lauluryhmä esiintyivät. Helmi Liikala lausui runon, kuten hänellä on pitkään ollut kyseisessä juhlassa tapana.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.