Project Impact yrityksiä valmentamaan

Nina Maarit Partanen muistuttaa, että Lappajärveä auttaa erottumaan järven syntyhistoria.

Julkaistu:

PARI viikkoa sitten Lappajärven kunnanhallitus päätti, että kunta osallistuu 5 000 eurolla hankkeeseen, jolla pyritään edistämään aasialaisten hyvinvointimatkailua Lappajärvelle (JS 29.8.).

Viime torstaina kunnan ja Project Impact Oy:n edustajat allekirjoittivat hanketta koskevan sopimuksen. Kyse on yritysvalmennuksesta, jota kunta tarjoaa lappajärveläisille yrityksille maksutta.

–Työ alkaa heti, sillä aikaa on vain ensi kesäkuun loppuun asti, kertoo Project Impactin toimitusjohtaja Nina Maarit Partanen.

Hankkeessa aiotaan selvittää, millaisista palveluista kohdemaiden matkailijat ovat kiinnostuneita. Sen perusteella lappajärveläisissä yrityksissä voidaan laatia suunnitelmat palvelujen tuotteistamisesta ja markkinoinnista.

Partanen korostaa, että Project Impact ei tee valmiita suunnitelmia lappajärveläisyrityksille, vaan valmentaa suunnittelemaan itse.

–Tärkeää tulee olemaan myös yritysten verkostoituminen ja niiden palvelujen yhdistäminen toisiinsa. Jokainen ottaa vastuun omasta osuudestaan.

KUN aasialainen matkailija etsii netistä, minne lähtisi, pitää Suomen erottua muista maista ja Lappajärven löytyä tuhansien järvien maasta. Siinä auttaa syntyhistoria eli kraatterijärven muodostuminen meteoriitin törmäyksestä.

Mainos

Partanen huomauttaa, että suureen osaan Lappajärven kuntaa vesijohtovesi tulee iskun rikkomasta peruskalliosta ja se sisältää poikkeuksellisia mineraaleja, kuten magnesiumia. Juomavettä tuotteistaa parhaillaan lappajärveläisen Tiina Kujalan yritys Kokkitupa.

PROJECT Impact on ainakin toistaiseksi perheyhtiö, jossa osakkaina ovat Nina Maarit Partanen sekä hänen puolisonsa Mika Partanen ja isänsä Heikki Mäkipää.

–Osakaspohjaa todennäköisesti laajennetaan yrityksen avainhenkilöiden suuntaan.

Osakeyhtiön kotipaikka on Jyväskylä. Se rekisteröitiin tämän vuoden toukokuussa, mutta osakkaiden toiminta alalla ulottuu paljon kauemmaksi.

–Meillä on vuosikymmenten aikana kertynyt kokemusta matkailun edistämisestä, palvelujen tuotteistamisesta ja yritysten valmentamisesta kansainvälisille markkinoille.

Nina Maarit Partanen toimii ennestään KasvuPlan-toiminimellä ja Mika Partanen työskentelee Muuramen kunnan yrityskoordinaattorina. Heikki Mäkipään viimeisimpiä hankkeita on ollut Lappajärven meteoriittikeskuksen kehittäminen. Aikaisemmin hän muun muassa työskenteli Suomen Japanin instituutin johtajana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.