Nuottimäelle Kultainen harmonikka -pronssia

Juho Nuottimäki toukokuussa ylioppilaaksi valmistuttuaan. Kuva: Marita Mattila

Julkaistu:

Aihe:

Kortesjärveläinen Juho Nuottimäki, 18, sijoittui kolmanneksi Kultaisen harmonikan loppukilpailussa. Hän oli myös yleisöäänestyksen suosikki. Finaalissa oli yhteensä kuusi nuorta hanuristia.

–Suoraan sanottuna en odottanut pääseväni sijoille, Nuottimäki kommentoi maanantaina.

–Lähdin kisaan lähinnä hakemaan jotain uutta, ja tavoitteena oli päästä finaaliin soittamaan ammattibändin kanssa. Ennen kisaa en ollut kertaakaan soittanut bändissä solistina, joten odotin mahdollisuutta innolla. Olen aikaisemmin tehnyt paljonkin komppihommia rummuilla ja bassolla. Kappaleisiin tuli aivan toisenlainen fiilis, ja ne heräsivät tavallaan henkiin bändin kanssa.

Nuottimäki kertoo soittavansa myös bassoa hard rock -bändissä sekä rumpuja gospel-kokoonpanossa. Harmonikkaan hän tutustui musiikkiopiston koulukiertueella, jolla esiteltiin koululaisille musiikkiopistossa opetettavia soittimia. Harmonikkatunnit alkoivatkin siitä seuraavana syksynä.

Kultainen harmonikka on viihdeharmonikansoiton suomenmestaruuskilpailu. Se järjestettiin Sata-Häme soi -festivaalien yhteydessä Ikaalisissa lauantaina.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.