• 4H:n säkkikeräys on työllistänyt nuoria jo vuodesta 1975. Kuva: Suomen 4H-liitto / Mikko Käkelä.

4H:n säkkikeräys käynnistyy

Viljelijät voivat viedä maksuttomasti lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen Alajärvellä elokuun loppuun saakka.

Keräys toteutetaan Alajärvellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen osoitteessa Sairaalantie 28. Säkit jätetään katoksen alle ja niiden määrä ilmoitetaan tekstiviestillä. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön.

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa.

Lisätietoa säkkikeräyksestä: www.4h.fi/reiluteko

Jaa juttu: