Veripalvelu tärkeä osa SPR:n toimintaa

Julkaistu:

Aihe:

Vimpelissä ei ole omaa verenluovutustapahtumaa, koska siellä ei saada riittävästi luovuttajia käyntikertaa kohden. Alajärven seurakuntatalolla järjestetään seuraava verenluovutus 14. toukokuuta kello 14-18. 

Verenluovuttajia tarvitaan joka päivä, sillä verihiutaleet säilyvät vain viiden päivän ajan. Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi, kun lämpenevät säät ja loppukevään kiireet vievät ihmisten huomion, eivätkä toukokuulle osuvat arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä. Alanen kannustaa osallistumaan verenluovutukseen mahdollisuuksien mukaan.

Veripalvelun internet-sivulla on testi, jonka avulla voi selvittää soveltuvuutensa verenluovuttajaksi.

SPR:n Veripalvelu täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Sen tehtävä on huolehtia verivalmistehuollosta kaikkiin Suomen sairaaloihin. Toiminta on voittoa tavoittelematonta ja mahdollinen taloudellinen ylijäämä käytetään toiminnan vaatimiin investointeihin sekä sen kehittämiseen. Verenluovuttajat toimivat vapaaehtoispohjalta, koska Suomen laissa on säädetty, ettei verenluovutuksesta saa maksaa palkkiota.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.