Tutkinnot poistuvat musiikkiopistojen opetuksesta

Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto siirtyy noudattamaan uutta, tasosuoritusvapaata opetussuunnitelmaa elokuun 2018 alusta alkaen.

Suomen musiikkioppilaitoksissa laaditaan kevään aikana suunnitelmia opetushallituksen antaman, uuden opetussunnitelman pohjalta.

Suurin muutos nykyiseen, jo 40 vuotta käytössä olleeseen järjestelmään on se, että tasosuoritukset eli tutkinnot poistuvat. Niiden tilalle tulee opintokokonaisuuksia ja numeroarvointi korvataan oppimisen ja tavoitteiden saavuttamisen arvioinnilla. Oppilaita ohjataan myös itse- ja vertaisarviointiin.

Nykyiset, jo opintonsa aloittaneet oppilaat voivat opiskella nykyisen opetussuunnitelman  mukaan kevääseen  2021 saakka, mutta voivat halutessaan siirtyä  uuteen järjestelmään jo tulevana syksynä.

Hakuaika musiikkiopiston pääsykokeisiin on parastaikaa ja Vimpelissä pääsykoetilaisuus pidetään tiistaina 22.5.2018.

Lisätietoja: Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopisto

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.