Yhteismetsä etenee Evijärvellä

Yhteismetsän perustamisesta päätetään kevään aikana.

Evijärvellä on reilun vuoden verran kartoitettu kunnan alueella metsää omistavien kiinnostusta liittyä mahdollisesti perustettavaan yhteismetsään. Tällä hetkellä selvityksessä on mukana metsiä 590 hehtaarin verran. Palstoille tehdään parhaillaan tila-arvioita ja jakorahaennustelaskelmia, joiden on määrä valmistua ensi kuussa.

Maaliskuussa selvitykseen osallistuneet metsänomistajat tekevät lopullisen päätöksen, haluavatko he liittää palstansa yhteismetsään. Yhteismetsä perustetaan, mikäli pinta-alan minitavoite 500 hehtaaria täyttyy.

Hankkeen projektipäällikkö Riitta Koivukoski Metsäkeskuksesta kertoo, että yhteismetsään ehtii vielä mukaan, jos toimii ripeästi. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko häneen tai Keskipohjan metsäasiantuntija Johanna Perkkalaiseen.

Lue aiheesta lisää huomenna keskiviikkona ilmestyvästä Järviseudun Sanomista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.