• One Country One Film -festivaalin avajaisseremonia järjestettiin Château d’Hautrive -kartanon puutarhaan rakennetussa ulkoilmateatterissa. Keskellä taiteellinen johtaja Vincent Chabrillat. Kuva: Tomi Saarijärvi

Hukkakaurojen sanoma ymmärrettiin Ranskassakin

Tomi Saarijärven elokuva Hukkakaurat sai hyvän vastaanoton One Country One Film -festareilla Ranskassa.

Kortesjärveläislähtöisen Tomi Saarijärven käsikirjoittama ja ohjaama ja vuosina 2014–15 pääosin Kortesjärvellä kuvattu elokuva Hukkakaurat esitettiin viime keskiviikkona One Country One Film -elokuvafestivaalilla Ranskassa. Saarijärvi kertoo ranskaksi tekstitetyn elokuvan vastaanoton olleen erittäin positiivinen.

–Ranskalaisyleisö otti elokuvan oikein hyvin vastaan. Moni tuli juttelemaan henkilökohtaisesti elokuvan jälkeen kertoakseen, että kyseessä oli hyvin vaikuttava ja koskettava elokuva. Tuntui siltä, että ranskalaisyleisö ymmärsi hyvin elokuvan universaalin tarinan ja viestin.

–Elokuvalla on monta viestiä katsojalle. Yksi tärkeimmistä on, että ihmisen pitää saada olla oma itsensä ja antaa muidenkin olla. Lisäksi on tärkeää kohdata omat pelkonsa ja heikkoutensa, hän kertoo.

One Country One Film -festivaali keskittyy pääasiassa pienempiin ja pienemmällä rahalla tehtyihin elokuviin, joita ei välttämättä muualla pääse näkemään. Lokakuussa 2015 ensi-iltaan tullut Hukkakaurat on indie-tuotanto, joka pantiin purkkiin pääosin lainakalustolla, ja jonka näyttelijät olivat mukana ruoka- ja bensapalkalla.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 31.

Jaa juttu: