Mansikat yli kaksi viikkoa myöhässä

Ensimmäisiä Vibrant-varhaismansikoita oli jo poimittu maanantaina Matti Tuhkasaaren tilalla.

Julkaistu:

Aihe:

Mansikkasato on vuorokauden alhaisen keskilämpötilan takia ainakin kaksi viikkoa myöhässä, kertoo kortesjärveläinen viljelijä Matti Tuhkasaari. Varhaislajike Vibrant kypsyy ensimmäisenä, mutta sekin tarvitsi vielä maanantaina pari kolme lämmintä päivää lisää ennen kuin sitä on ostettavaksi asti. Polkassa ja Sonatassa kypsiä marjoja ei ole vielä ollenkaan, ja niitä saa vasta heinäkuun puolessa välissä.

–Kevät on ollut hankala. Meilläkin päästiin istuttamaan uudet taimet vasta 30. toukokuuta, kun ne normaalisti istutetaan ennen kymmenettä päivää. Syötävää niistä tulee vasta 60 vuorokautta istutuksesta, eli hirvittävän myöhälle menee marjojen saanti, Tuhkasaari kertoo.

–Toivottavasti asiakkaat jaksavat odottaa marjoja. Usein heinäkuun viimeisellä viikolla mansikat pitää jo saada mistä hyvänsä.

Huippusatoa ei Tuhkasaaren mukaan ole tänäkään vuonna odotettavissa, mutta hän toivoo, että sadosta tulisi ainakin kohtalainen.

Juttu julkaistiin kokonaisuudessaan tämänpäiväisessä Järviseudun Sanomissa (27/2017).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.