Jamin ex-rehtori Jouko Kuisminista ammattikasvatusneuvos

Tasavallan presidentti myönsi 17. kesäkuuta Järviseudun ammatti-instituutin (Jami) rehtorin virasta eläköityneelle ilmajokelaissyntyiselle, nykyään Kokkolassa asuvalle Jouko Kuisminille (ins., KTM) ammattikasvatusneuvoksen arvonimen.

Kuismin aloitti opetus- ja neuvontatyöt yli 42 vuotta sitten Tampereen ammattikoulussa vastavalmistuneena insinöörinä. Työt veivät miehen myöhemmin Lappiin ammattikoulun opettajaksi ja kuorma-autoyrittäjien palvelukseen. Välillä elämä jatkui kansainvälisissä ympyröissä Etiopiassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa tekniikan neuvonantajan roolissa. Afrikasta perhe palasi takaisin Lappiin yhteiskunnallisiin tehtäviin ja sen jälkeen Pohjanmaalle elinkeinoelämän palvelukseen.

Vuodesta 2004 alkaen Kuisminin työpaikaksi tuli Järviseudun koulutuskuntayhtymän ylläpitämä Järviseudun ammatti-instituutti, jonka rehtorin tehtävistä hän eläköityi 2016. Sen jälkeen hän laati yhdessä opetusneuvos Ylermi Förstin kanssa selvityksen mahdollisuuksista yhdistää Jami ja Suomen yrittäjäopisto.

Työuran ohella Kuismin on osallistunut aktiivisesti niin yhteiskunnalliseen kuin seurakunnan toimintaan. Hän on toiminut Suomen Keskustassa lukuisissa eri tehtävissä, sekä Insinööriliiton ja Akavan luottamustoimissa. Niin ikään hän on toiminut vuosia useiden maakunnallisten ja valtakunnallisten yhteistoiminta- ja kehittämisryhmien jäsenenä. Erikseen mainittakoon Maaseudun sivistysliiton hallitustyöskentely 90-luvulla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.