Jamin ex-rehtori Jouko Kuisminista ammattikasvatusneuvos

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tasavallan presidentti myönsi 17. kesäkuuta Järviseudun ammatti-instituutin (Jami) rehtorin virasta eläköityneelle ilmajokelaissyntyiselle, nykyään Kokkolassa asuvalle Jouko Kuisminille (ins., KTM) ammattikasvatusneuvoksen arvonimen.

Kuismin aloitti opetus- ja neuvontatyöt yli 42 vuotta sitten Tampereen ammattikoulussa vastavalmistuneena insinöörinä. Työt veivät miehen myöhemmin Lappiin ammattikoulun opettajaksi ja kuorma-autoyrittäjien palvelukseen. Välillä elämä jatkui kansainvälisissä ympyröissä Etiopiassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa tekniikan neuvonantajan roolissa. Afrikasta perhe palasi takaisin Lappiin yhteiskunnallisiin tehtäviin ja sen jälkeen Pohjanmaalle elinkeinoelämän palvelukseen.

Mainos

Vuodesta 2004 alkaen Kuisminin työpaikaksi tuli Järviseudun koulutuskuntayhtymän ylläpitämä Järviseudun ammatti-instituutti, jonka rehtorin tehtävistä hän eläköityi 2016. Sen jälkeen hän laati yhdessä opetusneuvos Ylermi Förstin kanssa selvityksen mahdollisuuksista yhdistää Jami ja Suomen yrittäjäopisto.

Työuran ohella Kuismin on osallistunut aktiivisesti niin yhteiskunnalliseen kuin seurakunnan toimintaan. Hän on toiminut Suomen Keskustassa lukuisissa eri tehtävissä, sekä Insinööriliiton ja Akavan luottamustoimissa. Niin ikään hän on toiminut vuosia useiden maakunnallisten ja valtakunnallisten yhteistoiminta- ja kehittämisryhmien jäsenenä. Erikseen mainittakoon Maaseudun sivistysliiton hallitustyöskentely 90-luvulla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.