Pahkakangas loikkasi keskustasta kokoomukseen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa keskustan Juha Alkio. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nousi keskustan Mikko Saarijärvi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Markus Kattilakoski. Puheenjohtajiston kausi kestää kaksi vuotta.

Muutoin Evijärven uuden valtuuston ensimmäinen kokous jäi päätöksiltään tyngäksi, sillä iso osa asialistalla olleista henkilövalinnoista jätettiin maanantaina pöydälle. Valitsematta jäivät muun muassa kunnanhallitus, tekninen lautakunta ja sivistyslautakunta.

Pakkaa oli sekoittanut muun muassa Jarkko Pahkakankaan siirtyminen keskustasta kokoomuksen ryhmään. Loikkauksen myötä keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän vahvuus laski 13:sta 12:een. Kokoomuksen, demareiden ja vasemmistoliiton muodostaman liittouman paikat kasvoivat vastaavasti neljästä viiteen.

Siirto aiheutti merkittävän muutoksen valtuuston ryhmittymien välisiin voimasuhteisiin ja samalla myös muiden toimielinten paikkajakoihin. Loikkauksesta oli tullut keskustaryhmälle tieto kokousta edeltäneenä päivänä, eikä aiemmin sovittuja paikkajakoja ehditty muuttaa.

Pahkakangas kertoo kuuluvansa sitoutumattomana kokoomuksen ryhmään. Ryhmävaihdoksestaan hän oli tiistaina niukkasanainen.

– Koin, että omat vaikuttamismahdollisuuteni olisivat jääneet keskustan ryhmässä vähäisiksi.

– Kun asiat ja sopimukset eivät pidä, se on omiaan synnyttämään luottamusvajetta, Pahkakangas totesi, mutta ei halunnut tarkemmin eritellä, mistä on kyse.

Lue lisää valtuuston kokouksesta huomenna ilmestyvästä Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.