Kuorossa opitaan suomen kieltä

Julkaistu:

Aihe:

Kauhava Association -yhdistyksen kuorotoiminnan kautta työperäiset maahanmuuttajat oppivat kieltä ja integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan. Kuorossa on sekä työperäisiä maahanmuuttajia että kantaväestöä yhteensä toistakymmentä henkilöä, he edustavat 6-7 eri kansallisuutta.

– Suomessa ei oteta vakavasti työssä käyvien ja opiskelevien maahanmuuttajien kielitaidon puutetta ja tästä aiheutuvaa henkistä huonovointisuutta, sanoo Kauhava Association -yhdistyksen puheenjohtaja Lea Korpi.

– Vastaavan kaltaisia yhdistyksiä on eri puolilla maata, mutta meidän yhdistyksemme on poikkeuksellinen siksi, että yhdistyksessämme puhutaan suomea, ei sitä kieltä josta maahanmuuttajat tulevat. Näin integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan on tehokkaampaa.

Kuoro on esiintynyt Kauhavalla erilaisissa tilaisuuksissa ja harjoittelee muusikoiden ja kuorojen Suomi 100-yhteiskonserttiin. Kuoroa johtaa Olga Antufeva, hän on ammatiltaan kuoronjohtaja

Kauhavalla asuu 470 työperäistä maahanmuuttajaa. Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on 2,3 prosenttia. Evijärvellä ulkomaalaistaustaisten osuus on 2,9 prosenttia ja Lappajärvellä 2,8 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.