Jäärata vaati luvan vesialueen omistajalta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lahdenkylän yhteisten vesialueiden johtokunta on kieltänyt jäärata-ajon Evijärvellä omalla alueellaan. Noin 700 hehtaarin vesialue kattaa neljänneksen Evijärven pinta-alasta ja ulottuu Puotilahdelta Kuikkasaareen asti.

Kielto on voimassa toistaiseksi ja se koskee nimenomaan sellaista jäärata-autoilua, joka aiheuttaa häiriötä vakituiselle ja vapaa-ajan asutukselle sekä vahinkoa ympäristölle.

Jääradalla pitää olla vesialueen omistajan lupa. Tavanomaisesta poikkeavaan, toistuvaan harjoitteluun tarkoitettu rata tarvitsee myös kunnan ympäristöviranomaisen myöntämän luvan.

Normaali jäällä liikkuminen on sen sijaan sallittua. Jäällä ajaminen on jokamiehenoikeus, mutta tarpeetonta häiriötä ei saa aiheuttaa.

Jäärata-autoilu on puhuttanut evijärveläisiä myös Haapikylässä, jossa sitä harrastavat ovat auranneet Haapajärven jäälle harjoitteluradan. Lue aiheesta lisää keskiviikkona ilmestyneestä Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.