Lukijan mielipideartikkeli:

Sulkakoski selittää parhain päin

e13895d662c3da6c0f371646a88bd086.jpg

Ilmari Sulkakosken allekirjoittamassa kirjoituksessa 8.3. ei tunnusteta tosiasioita, tai ei ole ymmärretty kirjoitettua tekstiä.Kirjoituksessa on lähdetty loputtoman selittelyn ja joutavan syyllistämisen tielle.

Ymmärrän Sulkakosken tuskan siitä, että oppositiolla riittää rohkeutta julkisesti arvostella keskustan johdon vuodesta toiseen junailemia kuntalaisille haitallisia päätöksiä. Etenkään kun edes lakimiehellä uhkailu ei arvostelua vaientanut.

En ole pelotellut, syyllistänyt äänestäjiä, tai sanonut kenenkään ”äänestäneen väärin”, vaan olen arvostellut usein tapaa, jolla keskustajohto käyttää saamaansa valtaa.

En ole myöskään väittänyt Antinrinnettä käyttökelvottomaksi, vaan olen todennut että ”soten tullessa tilanne on toivoton, jos Antinrinteen kiinteistömme ovat käyttökelvottomia”. On selvää, että maakunnissa tullaan käymään kädenvääntö sote-kiinteistöjen käytöstä. Huonokuntoiset happanevat kiinteistöt eivät tule pärjäämään siinä kisassa. Silloin saatetaan menettää mahdollisuus olla tuottamassa mm. vanhusten palveluja Evijärvellä. Aikaa ja energiaa on käytetty epärealistisiin miljoonahankkeisiin sen sijaan että olisi suunnitelmallisesti paneuduttu tärkeys- ja välttämättömyysjärjestykseen.

Evijärven talouden tosiasia on, että pitkällä aikavälillä väestökadon edetessä on todella hankalaa täyttää vuosikatteella poistoja. Evijärvi on mutkitellut jo vuosikymmenet omaisuuttaan myymällä ja karsimalla palveluja.

Sulkakosken selittely ”vastuullisten luottamushenkilöpaikkojen” väistelystä on käsittämätön ja kertoo hänen näkemyksensä demokratiasta.

Kuntademokratiassa puolue tai vaaliliitto päättää sisällään siitä, kuinka jakaa sille kuuluvat paikat. On käsittämätöntä, että toisen puoleen edustaja arvostelee julkisesti toisen vaaliliiton sisällään tekemiä henkilövalintoja. Vai pitäisikö vallassa olevan puolueen saada valita jopa opposition edustajat?

On erittäin tärkeää, että pienissä kunnissa hyödynnetään väestön asiantuntemus ja mahdollisimman monet eri ikäryhmistä pääsevät vaikuttamaan.

Tiedän, että eräs kylänvanhin on tuntenut itsensä niin tärkeäksi, että on vastaanottanut sen seitsemän kunnallista luottamustointa. Se hänelle suotakoon, mutta tällainen toiminta ainakin varmistaa kunnassa pysähtyneisyyden tilan ja väestökadon. Toivon, että tulevalla valtuustokaudella näemme päätöksenteossa asiantuntevia, lukemaansa tekstiä ymmärtäviä ja nykyajassa eläviä päättäjiä.

Lasse Vertanen
SDP
Evijärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.