Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärveläisestä vallankäyttökulttuurista

d38916892cbd0b9efc4f852e27e6bcac.jpg

Viime kuntavaalien jälkeen evijärveläiset kokoomuslaiset ja demarit eivät suostuneet perussuomalaisten ja kristillisten tavoin keskustan apupuolueiksi.Keskusta, perussuomalaiset ja kristilliset saivat tuolloin teknisen vaaliliiton kautta valtuustoon ylivoimaisen enemmistön, 18 paikkaa. Kokoomukselle ja demareille jäi yhteensä kolme paikkaa.

Suhteellisten vaalien taulukoiden mukaan, aivan oikein, kokoomuksen ja demareiden tekniselle vaaliliitolle saatiin yksi yhteinen paikka 9-jäseniseen kunnanhallitukseen. Samoin yksi jäsen 9-jäsenisiin sivistys- ja tekniseen lautakuntaan. Nämä valinnat teki kunnanvaltuusto suhteellisen vaalin matemaattisen mallin mukaisesti. Sittemmin kunnanhallitus alkoi valita jäseniä erilaisiin jaostoihin, järjestöihin, yhteisöihin, säätiöihin, työryhmiin ynnä muihin sellaisiin. Kunnanhallituksen kokoushuoneessa istuville kepulaisille luottamushenkilöille kumppaneineen ja heidän puolisoilleen siunaantui 55 paikkaa (noin 95 prosenttia), kokoomukselle ja demareille kolme paikkaa (noin 5 prosenttia). Kuitenkin kokoomuksen ja demareiden ääniosuus viime kuntavaaleissa oli 18,4 prosenttia.

Kunnanhallitus on varsin tehokkaasti huolehtinut niiden kunnanhallituksen jäsenten sekä valtuuston puheenjohtajiston osallistumisesta vallankäyttöön joiden jäsenkirja on sopiva. Edellä kerrotun perusteella on vaikeutettu asioihin puuttumista ja niiden eteenpäin viemistä viidesosalta kuntalaisia. Nyt lukijalle myös selvinnevät syyt ja taustat niihin lukuisiin huonoihin päätöksiin sekä harkitsemattomiin hankkeisiin, joihin kunta on ryhtynyt. Valtapuolueen tiukka ryhmäkuri vaatii valtuutettuja hyväksymään eliitin valmistelemat esitykset, vaikka ne eivät olisikaan valtuutetun ja hänen kannattajakuntansa mielipiteen mukaisia.

Eliitti pyrkii myös vahvistamaan asemaansa luottamushenkilöitä vähentämällä. Vähennyksethän runnottiin läpi valtuustossa hiljattain.

Tulevassa valtuustossa on 17 jäsentä, kunnanhallituksessa, teknisessä- ja sivistyslautakunnassa vain seitsemän jäsentä. Perusteena vähennyksille käytettiin iskulausetta “demokratian tehostaminen”.

Vanha fraasi näin vaalien alla on “Nyt tarvitaan muutosta”. Uudistan tämän lauseen kuulumaan seuraavasti: Nyt todellakin tarvitaan muutosta.

Markus Kattilakoski
Kokoomus
Evijärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA