Kurkistus pohjalaisen taiteen vuosisataan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Nelimarkka-museolla on nähtävillä 4. kesäkuuta saakka Pohjalaisen taiteilijaliiton näyttely Kokoelma kätköistä.

85 taulua käsittävä teoskokoelma saatiin aluetaidemuseolle pitkäaikaissäilytykseen viime kesänä. Vanhimmat taulut ovat 1900-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä. Pohjalainen taiteilijaliitto perustettiin vuonna 1943. Eero Nelimarkka oli yksi sen perustajajäsenistä.

Taulujen lisäksi on esillä liiton arkistomateriaalia sekä videotallenne Pohjalaisen taiteilijaliiton 50-vuotisnäyttelystä, joka pidettiin vuonna 1993 Helsingin Taidehallilla.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.