Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärven hallihanketta salailtu kuntalaisilta

Evijärvellä on jo kiistelty liikuntahallihankkeesta. Evijärvellä on monia aivan välttämättömiä asioita edistettävänä ja kunnan resurssit huomioiden hallihanke on järjetön. Toteutuessaan hanke aiheuttaisi tulevalle supistuvalle asukaspohjalle kestämättömän kustannuskuorman.
Lähiajan välttämättömyyksiä ovat vesihuoltoon tarvittavat 1 000 000 euroa, koulutilojen ja tiestön korjaukset ja ylläpito sekä kunnan kiinteistöjen sisäilmaongelmien korjaaminen.
Hallihankkeen taustavoimat ovat kertoneet hankkeen ”kuopatun” ja toistuvasti toruneet puhumasta koko hankkeesta. Hallihanketta näyttää kuitenkin viedyn sammutetuin lyhdyin määrätietoisesti eteenpäin. Kunnanjohtaja Kejosen aluehallintovirastolle 17.6. tekemä esitys kertoo selkeästi hallin hinnaksi 2 680 629,22 euroa ja aloitusajaksi maaliskuu 2017. Hakemus on kunnanvaltuutetun näkökulmasta katsottuna osin virheellinen. Kunnanjohtaja ilmoittaa, että liikuntahallin rahoitus olisi yksiselitteisesti hyväksytty kunnanvaltuuston investointi- ja taloussuunnitelmissa. Näinhän asia ei ole, vaan rahaa on varattu ”liikuntapaikkarakentamiseen”. Sen sijaan liikuntapaikkarakentamiseen on varattu taloussuunnitelmakaudelle 1,5 miljoona euroa.
Hakemukseen on kirjattu kunnan ainoiksi liikuntatiloiksi 400 neliötä ja että nuorisoseuroilla on 650 neliötä liikuntatilaa. Tosiasiassa nuorisoseuroilla on liikuntatilaa Evijärvellä yhteensä noin 1 300 neliötä, joista kaksi salia (350 ja 450 neliötä) ovat kirkonkylässä.
Kunnan velvoite on tiedottaa kuntalaisille ja etenkin kunnan luottamushenkilöille puolueesta ja kotikylästä riippumatta tasapuolisesti asioista.
Hallihanke osoittaa jälleen kerran, että kunnanhallituksen kapoinen sisäpiiri touhuaa toisarvoisia asioita kuntalaisille kertomatta ja totuutta kiertäen. Jos kyseessä on salailu, kyse on raskaasta virheestä. Jos kyseessä on unohtaminen, vastuullisten luottamushenkilöitten ja viranhaltijain on syytä tehdä päätelmä kyvystään toimia kyseisissä tehtävissä. Liikunta-monitoimihallihanke näyttää olevan hanke, jonka alttarille voidaan uhrata avoimuus, totuus, kyläkoulu, kuntatalous, välttämättömien kuntalaisia palvelevien toimintojen suunnittelu ja toteuttaminen, sekä uskottavuus koko kunnalliseen päätöksentekoon.
Tarvitsemmeko tällaista ”paikallista päätöksentekoa” ja kuinkahan kaukana Evijärveltä päätöksenteko pitäisi tapahtua, että tavallisia veroa maksavia kuntalaisia kyykytettäisiin nykyistä pahemmin?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.