Särjet pakkautuivat Förstinlahdelle

Julkaistu:

Aihe:

Pilkkijöille riittää Purmojärvessä narrattavaa. Järven särkikanta kävi esittäytymässä Förstinlahdella marraskuun puolivälissä. Runsaasti särkiä nousi Förstinlahdesta Vannapan suuntaan lähtevään puroon, kohti suodatusallasta. Kalat uivat jopa pumppaamon patoon saakka. Kooltaan kalat olivat noin 4–6 senttimetrin mittaisia. Ilmiötä kesti noin viikon verran.
Purmojärven kalastuskunnan puheenjohtajana aikaisemmin toiminut Esa Ketola muistaa lähes vastaavan tapauksen 1960-luvun lopulta.
–Förstinlahteen tuli valtava määrä pikkukalaa ja isokoskelot tulivat niitä siitä kalastamaan. Vannapan suuntaan lähtevän ojan suu on avattu Purmojärven kunnostuksen yhteydessä ja varmaan siitä syystä kalat nyt pyrkivät myös ojaan, tuumailee Ketola.

Käy katsomassa video 

Voit lukea koko jutun 27.1.2016 ilmestyneestä Järviseudun Sanomista 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.