Yhteistoiminta kuntapäättäjien puntariin

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnissa eli Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä päätetään vielä lokakuun aikana kuntalaisille tarjottavien palveluiden tuottamisesta vuodesta 2017 alkaen. Vimpeli ja Soini suunnittelevat teknistä ja vapaa-aikatointa koskevien yhteistoimintasopimusten irtisanomista. Soinin suunnitelmissa on irtisanoa sivistystointa koskeva yhteistyö. Jo aikaisemmin Soini on ilmoittanut erkanevansa perusturvasta.
Soinin ja Vimpelin kunnanjohtajat ilmoittivat yhteisellä tiedotteellaan kuntien aikeista viime torstaina. Alajärven kaupunki kertoi omassa tiedotteessaan perjantaina, että kaupunginhallitus ja -valtuusto saavat päätettäväkseen esityksen, jonka mukaan rakennus- ja ympäristölautakuntaa, maaseutulautakuntaa sekä Järvi-Pohjanmaan neuvostoa koskevat yhteistoimintasopimukset irtisanotaan. Alajärvi on lisäksi isäntäkuntana irtisanomassa sivistyslautakuntaa koskevan yhteistoimintasopimuksen ensi vuoden viimeisestä päivästä lukien.
Vimpelin kunnanjohtaja Anita Paavola, Soinin kunnanjohtaja Stefan Sundberg ja Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen keskustelivat yhteistyöstä hyvässä hengessä viime torstaina. Kolmikon mielestä Järvi-Pohjanmaan yhteislautakuntamalli on osoittautunut hallinnollisesti monimutkaiseksi ja raskaaksi verrattuna yksittäisen kunnan omaan hallintoon. Yhtä mieltä Sundberg, Koivunen ja Paavola ovat myös yhteislautakuntamallin byrokraattisuudesta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.