Suojatie-enkelit muistuttavat liikenneturvallisuudesta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Paavolan koululla Alajärvellä vietetään kuluvalla viikolla liikenneturvallisuusviikkoa. Koululaiset saivat eilen kertauskurssin turvallisen liikenteen perusasioista, ja lapsille jaettiin heijastinliivejä sekä heijastimia. Aamuisin koulun lähistöllä sijaitsevilla kevyen liikenteen väylillä on huomioliiveihin pukeutuneita suojatie-enkeleitä, jotka saattavat lapsia suojateiden ylitse turvallisesti.
Vanhempaintoimikunnan ideoiman tapahtuman tarkoituksena on muistuttaa sekä koululaisia että ohikulkijoita oikeasta tavasta toimia, jotta koulumatka olisi turvallinen.

– Turvallinen koulumatka on kaikkien yhteinen juttu. Luokissa aiheesta on syksyn aikana puhuttu paljon, mutta pienet pyöräilijät saattavat omissa ajatuksissaan ajella miten sattuu. Aina on se pelko, että jotain sattuu, totesi rehtori Pentti Rentola.
Suojatie-enkeleiksi lupautuneet Sari Palmu ja Sanna Penninkangas kertoivat huomanneensa, että moni autoilija ajoi pakkasaamuina tuulilasi jäässä.
– Mitä lähempänä yhdeksää kello oli, sitä jäisempiä ikkunoita näkyi, huomioi Penninkangas.
Myös turvaväli oli Palmun mukaan unohtunut monelta.
Koululaisten suhteen liikennesuojelijat olivat tehneet havaintoja, että varsinkin isommilla pojilla puuttui usein pyöräilykypärä, lapset ajoivat lujaa eivätkä aina katsoneet ympärilleen. Parkkipaikan poikki oikaistiin koulun sääntöjen vastaisesti.
– Olisi ollut hyvä, jos olisi ollut yksi henkilö siinä stadionin kulmalla päivystämässä ja muistuttamassa, että portin kautta kouluun, Palmu totesi.
Liikenneturvallisuusviikosta aiotaan tehdä perinne ainakin jossakin muodossa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.