Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärven maineesta vielä

Nimimerkki Entinen evijärveläinen kirjoitti 2.9. ilmestyneessä lehdessä otsikolla Huonoa mainosta Evijärvelle. Kirjoitus käsitteli riitelyä Evijärven kuntapolitiikassa ja sen näkymistä lehtien palstoilla.
Olen myös entinen evijärveläinen ja miettinyt aivan samoja asioita. Evijärvihän on ihanteellinen paikka asua, luonto kaunis ja luonnonrauha taattu. Ihmiset ovat paikkakunnalla mukavia ja hyväntahtoisia. Toisia autetaan, pidetään huolta naapureista ja kysellään kuulumisia.
Mistä sitten tulee tuo riitely kuntapolitiikassa? Olisiko syynä kunnan pääpuolueen suuri valta? Useinhan suurena enemmistönä valtaapitäviin tulee kuin ammattitautina tietynlainen ylimielisyys. Olisiko niin, että valtaa pitävälle puolueelle tulee ajatus ” meidän kunnasta” ja silloin ei toisinajattelijoita huomioida? Oikeuttaako toisinajattelevien vähyys sen, että heidän järkeviäkään ajatuksiaan ei juuri tarvitse huomioida? Keskustelu siirtyykin sitten lehtien palstoille.
Vähän samanlaista ajattelua harrastaa eräs valtakunnan poliitikko, kun hän perusteli sunnuntailisien leikkauksia: ”Niitä saavia on niin vähän, ettei haittaa, vaikka heiltä leikataan”. Tässä asiassa poliitikolla ei kyllä ollut oikeaa tietoakaan.
En tiedä, vaikuttaako tämä ”vähemmistöä ei tarvitse kuunnella” -ajattelu myös esimerkiksi siihen, että kunta ei auraa teitä kaikille vanhuksille. Taajamassa asuvat vanhukset saavat nauttia auratuista teistä, mutta syrjäkylällä vanhukset, joiden tiet aurataan, valitaan tiettyjen kriteereiden mukaan. Näitten kriteereiden ulkopuolelle jääviä vanhuksia on niin vähän, että heistä ei kannata välittää.
Mielestäni on hyvä, että lehdestä voidaan lukea erilaisia, myös toisinajattelijoiden, mielipiteitä. Kuntalaisten on hyvä tietää, mitä oikeasti tapahtuu, olkoonkin että kunta saa siitä kyseenalaista mainetta. Totta on että, kun kerron ihmisille, mistä olen kotoisin, monet tunnistavat usein entisen kotipaikkakuntani juuri näistä kuntapolitiikassa tapahtuneista väännöistä.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.