Lukijan mielipideartikkeli:

Sukupuolineutraalit liikennemerkit

Pitäisikö nykyisiä liikennemerkkejä muuttaa niin, että niistä ei paljastu ihmisen sukupuoli? Liikenne-ja viestiministeriössä on käynnissä tieliikennelain uudistaminen, johon liittyy liikennemerkkien päivittäminen. Liikennemerkkien hahmot pyritään muuttamaan sukupuolineutraaleiksi. Onko suojatie-merkin miesastelija tai varo lapsia -kyltin koulutyttö muutettava hahmoiksi, joista ei paljastu sukupuoli?
Valtio ryömii jo nyt suurissa veloissa, joten onko tosiaan järkeä kuluttaa monia tuhansia niin turhaan asiaan, johon ei edes kiinnitä arkipäivässä huomiota? Eikö liikennemerkeissä ole ylipäätään tärkeää vain selkeys ja näkyvyys– ei se, onko kyseisellä merkillä hame vai housut.
Sukupuolineutraalisuuden kannattajat vaativat tasa-arvoa miesten ja naisten välille. Totuus on kuitenkin se, etteivät mies ja nainen ole samanlaisia. Jos sukupuolineutraalisuus välitetään kaikkiin liikennemerkkeihin, miten käy kyltin, joka varoittaa hirvistä? Siinähän on ilmiselvästi uroshirvi. Pitäisikö siinäkin tilanteessa tehdä hirvestä ”sukupuolineutraalinen” vaiko ei?
Mikä hahmo sitten tulee tilalle? Iltalehden -sivustolla ehdoteltiin ihmisen tilalle Muumia taikka lammasta. Lammas sopisi mielestäni hyvin, sillä jos tuo päätös sukupuolineturaaleista liikennemerkeistä toteutuu, kyllä tästä maasta aikamoisia pässinpäitä löytyykin.
Paras kaikista vaihtoehdoista olisi vain jättää vanhat merkit voimaan ja keskittyä suurempiin asioihin eikä nipottaa jokaisesta pikkuasiasta.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.