Lukijan mielipideartikkeli:

Kuka puolustaa maaseutua?

Maaseudun kurjistaminen jatkuu edelleen. Jokainen uusi rasite pakottaa muuttamaan pois maaseudulta. Kyläkoulujen lakkautus on yksi esimerkki.
Tämä kehitys on saatava poikki.
Maaseudun väestölle tehtiin suurta vahinkoa, kun Keskustan Lehtomäki ajoi läpi surullisenkuuluisan jätevesiasetuksen. Tämän seurauksena haja-asutusalueiden ihmiset on pakotettu hankkimaan kalliit puhdistamot koteihinsa. Kaikilla ei ole varaa tähän. Maaseudun elinvoimaisuuden turvaamiseksi Perussuomalaiset haluavat kumota Keskustan ajaman jätevesiasetuksen.
Helmikuun työttömyysaste oli Suomessa 10,1 %. Tästä huolimatta Keskusta, Vihreät ja Kokoomus kannattavat tarveharkinnan poistamista ETA-maiden ulkopuoliselta työvoimalta. Tämä päätös avaisi ovet ulkomaiselle halpatyövoimalle, joka heikentää entisestään suomalaisten työllistymistä. Eikö riitä, että maassamme on jo satojatuhansia työttömiä? Kuka puolustaa suomalaista? On arvovalinta, halutaanko suomalaisten työllistyminen asettaa etusijalle.
Onko oikein, että suomalaiset veronmaksajat tukevat Keskustan lobbaamaa kannattamatonta tuulivoimatuotantoa miljardikaupalla? Sen lisäksi, että tuulivoimalat alentavat kiinteistöjen ja maa-alueiden arvoja sekä tuhoavat maaseudun kulttuurimaiseman, tuulivoimatuet valuvat Suomesta ulkomaille. On arvovalinta, halutaanko tuulienergian sijasta kehittää kotimaista bioenergiaa, joka luo työtä ja hyvinvointia maaseudulle.
Työssäkäyntialue on kasvanut keskittämispolitiikan takia. Tästä huolimatta Keskustan Sipilä ehdotti vastikään uutta “väliaikaista”
polttoaineveroa tieverkon korjaamiseksi. Veron korottaminen on maaseudun asukkaille jälleen uusi kurjistus. Järkevämpää olisi leikata kehitysavusta 300 miljoonaa euroa ja kohdentaa se tieverkon parantamiseen. Koska öljyn hinta on alhaalla, tämä olisi erityisen kannattava investointi.
Jokaisen päätöksen takana on ihminen ja hänen arvomaailmansa.
Vaaleissa punnitaan arvomaailmojen kannatus. Jos haluat, että vanha kurjistaminen jatkuu, silloin kannattaa äänestää samoja vanhoja poliitikkoja, jotka ovat maaseudun tähän pisteeseen pakottaneet.

Mainos
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.