Aaltoa & Aarioita tulee toisen kerran

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ensi kesän Aaltoa & Aarioita – festivaali on katettu tunnetuilla artisteilla, sillä Alajärvelle saapuvat esimerkiksi Pentti Hietanen, Jorma Hynninen, Iiro Rantala ja Vicky Rosti. 25. – 28. kesäkuuta järjestettävä festivaali sisältää jokaiselle jotakin, sillä ohjelmassa on muun muassa kirkkokonsertteja, kulttuurikävelyitä, festivaali-iltamat ja päivälliskonsertti, jota kuunnellaan lähiruoan äärellä. Tämän vuoden festivaali tarjoaa elämyksiä ja toimintaa myös lapsille.

Taiteellinen johtaja Tommi Niskala pohdiskeli tapahtuman tiedotustilaisuudessa, ettei Aalto-kulttuuri ole pelkkä säilytettävä reliikki, vaan kulttuurihistoriallinen miljöö on voimavara ja taustavaikuttaja, jonka innoittamana ja turvaamana voi lähteä tekemään uusia aluevaltauksia.

Aaltoa & Aarioita ry:n aktiivijäsenet kertoivat, että pyrkimyksenä tarjota kovatasoisia konsertteja. Vaikka ponnistetaan pienestä, laadusta ei tingitä. Tapahtuman budjetti on 30 000 euroa. Toisena lähtökohtana toiminnalle on se, ettei festivaali ole niin korkealentoinen kuin nimestä voisi päätellä, vaan halutaan tarjota kulttuuria monipuolisesti; jokaiselle jotakin. Osa tapahtumista on ilmaisia, kuten avauspäivänä torstaina Väinölän pihassa järjestettävä Eväskorikonsertti, jossa musisoi neljän kanttorin muodostama Kajaus-kvartetti.

Tapahtumaa oli toteuttamassa viime vuonna reilu 10 aktiivia jotka eivät säästelleet voimiaan tai laskeneet työtunteja. Viime vuoden festivaalin jälkeen järjestäjät laittoivat itsensä kuukaudeksi tapahtumakieltoon. Meni kolme viikkoa, ennen kuin ideoita oli ihan pakko alkaa purkaa ulos, muistelivat Elina Mikkonen ja Inga Yli-Sikkilä.

Aaltoa & Aarioita keräsi viime vuonna noin 2000 kävijää. Vaikka aluksi ajateltiin, ettei tapahtumasta tehdä jokavuotista, ei tulevaa kesää maltettu jättää väliin. Ties vaikka joku muu Aalto-kaupunki varastaisi hyvän idean.

– Paras palaute oli, kun eräs rouva sanoi, että ”ihan kun ei olisi ollenkaan Alajärvellä, on niin ihanaa”, naurahti Elina Mikkonen.

Salakapakkaan

– Hullu keksintömme, kesäravintola Salakapakka oli yllättävän suosittu. Se toimi olohuoneena, jossa tavattiin ystäviä ja tuttuja. Parhaimmillaan kävijöitä oli pari sataa illan aikana, kertoi Maikki Kokko.

Salakapakka rakennettiin Sisustus Kokonin pihapiirissä sijaitsevaan vanhaan talliin, josta siivottiin ensin vuosikymmenten pölyt. Kokko kertoi, että kesäravintolassa on loistavia esiintyjiä koko heinäkuun. Vicky Rosti ja Jarkko Yli-Sikkilä In Beat aloittavat festivaaleilla, rokuleille saapuu Marko Maunuksela. Kesän aikana siellä esiintyvät myös Susanna Alho sekä Edu Kettunen ja Markus Vuorinen. Paikallisia kykyjäkin kuullaan; RM, Antti Nelimarkka ja Virve Leppäaho sekä Tero Kalliomaa esiintyvät kesän aikana Salakapakassa.

Kulttuurikävelylle

Opastetut kiertokävelyt Aalto-kohteissa olivat suosittuja. Niitä järjestetään myös tänä vuonna. Tuttuun tapaan kohteissa on päivän aikana musiikkia, tanssia, runoutta ja yllätyksiä. Myös kirjastossa järjestetään mielenkiintoista ohjelmaa.

Viime vuonna paikallisoppaiden koulutuksiin osallistui kiitettävästi väkeä. Oppaiden tietoja päivitetään huhtikuussa.

– Mukaan toivotaan uusia, erityisesti ruotsin ja englannin kielen osaavia henkilöitä, kertoi Elina Mikkonen. Myös muilla kielillä olisi hyvä löytyä opastusta tarvittaessa. Innostuneiden oppaiden iloiseen joukkoon voi liittyä ottamalla yhteyttä järjestäjiin.

Ennakkoliput tulevat myyntiin NetTicketiin. Ysimatkoihin tulee lippukaupan toimipiste. Lippuja saa viimevuotiseen tapaan myös AaltoMarista sekä Sisustus Kokonista. Lippuja voi jo varata. Järjestäjät arvelivat, että ainakin osa tapahtumista myydään loppuun, joten liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA