Kyläläiset kyselivät kouluista

Vimpelin kunta järjesti tiistai-iltana lukion auditoriossa hallintolain mukaisen, kouluverkon muutoksia koskevan kuulemistilaisuuden kuntalaisille. Vimpelissä on suunniteltu Rantakylän ja Sääksjärven koulujen lakkauttamista, joka toteutettaisiin ensi syksynä. Lakkautettavien koulujen oppilaat siirtyisivät Aapiskujan kouluun. Esikoulun toiminta siirtyisi puolestaan Aapiskujan koulun pihapiirissä olevan asuntolan kahteen huoneistoon. Tilaisuudessa lasten vanhemmat ja kyläaktiivit peräänkuuluttivat vastauksia muiden muassa koulukuljetusten järjestämisestä sekä todellisista säästöistä sekä toivat esille muitakin huolenaiheita. Järvi-Pohjanmaan sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto (kuvassa) painotti, että koulujen lakkauttamista koskevan päätöksen tekee Vimpelin kunnanvaltuusto. Valtuusto käsittelee asiaa keskiviikkona 26. marraskuuta pidettävässä kokouksessa.

Jaa juttu: