Lukijan mielipideartikkeli:

Kaupunginjohtajan valinnasta

Olen ollut mukana alusta loppuun Kauhavan kaupunginjohtajan valintatyöryhmässä. Viime keskiviikon kokouksessa käsittelimme hakijoita, jotka olivat päässeet kisassa loppumetreille. Kokouksen jälkeen jätin omasta ja perussuomalaisten puolesta eriävän mielipiteen tavasta, jolla enemmistöryhmät olivat tekemässä vaasalaisesta Markku Lumiosta kaupunginjohtajaa.

Olen varsin hyvin perillä siitä, että tilanteessa jossa on useampi ehdokas, henkilövalinta tehdään aina äänestämällä. En kyseenalaista Lumion ammattitaitoa ja pätevyyttä, mutta tämä keskustan ja kokoomuksen ajama toimintatapa juntata Lumiosta suoraan kaupunginjohtaja ilman mitään äänestyksiä on vastoin kaikkia periaatteitani ja oikeudentajuani. Kaikki hakijat huomioon ottaen, karsinnan loppuvaiheeseen valikoitui kaksi lähes yhtä ammattitaitoista ja kovan kokemuksen omaavaa ehdokasta.
Mielestäni reilun pelin henkeen kuuluu, että kaikki ryhmät olisivat yksimielisesti esittäneet valtuustolle, että päätös tehdään istuvan kaupunginjohtajan Harri Mattilan ja vaasalaisen Lumion välillä demokraattisesti äänestämällä. Isommat ryhmät eivät tätä valitettavasti pitäneet asianmukaisena, siksi esityksen tekee Perussuomalaiset. Se, onko äänestyksessä mukana lopulta kaksi vai kolme tai jopa neljä ehdokasta, nähdään maanantain valtuustossa.
Emme tietääkseni Harrin kanssa ole samasta sukunimestä huolimatta mitään sukua keskenämme, joten voin molemmat hakijat huomioonottaen todeta vilpittömästi Harrin toimineen ansiokkaasti ilman minkäänlaisia virkavirheitä tai luottamuspulaa tämän kuuden vuoden ajan.
Vetoan kaikkien ryhmien valtuutettuihin, että unohtakaa se ryhmäkuri ja äänestäkää omantunnon mukaan, kyseessä on kuitenkin suljettu lippuäänestys.

Risto Mattila
PS:n valtuustoryhmän pj.
Alahärmä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.