Sivistyslautakunta ehdottaa uuden päiväkodin rakentamista

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärvellä sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 24.9. ehdottaa kaupunginhallitukselle uuden, 64-paikkaisen päiväkodin rakentamista keskustan alueelle. Suunnittelumääräraha pitäisi varata jo ensi vuoden budjettiin, rakentaminen vuoden 2016 talousarvioon.
Tällä hetkellä keskustan alueella toimii kuusi ryhmäperhepäiväkotia, joissa on hoitopaikat 64 lapselle.

Mainos

– Ryhmisten tilat eivät ole asian- eivätkä ajanmukaisia, kertoi vt. varhaiskasvatusjohtaja Hanna Luoma-aho.
Keskittämällä ryhmikset yhteen yksikköön säästettäisiin paitsi tilojen ylläpitokuluissa, myös palkoissa (laskelman mukaan 58 000 euroa vuodessa). Keskitettyyn yksikköön siirtymisellä parannettaisiin myös hoidon laatua ja turvallisuutta.
– Vaikka syntyvyys hieman laskisikin, koko maassa on nousussa trendi jonka mukaan päivähoidossa olevien lasten prosentuaalinen määrä kasvaa, Luoma-aho totesi.
Sivistystoimi toivoo hallitukselta ja valtuustolta pikaisia päätöksiä asiassa, jotta toimintaa voitaisiin suunnitella eteenpäin pitkäjänteisesti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.