Halkosaaressa kahden näytelmän kesä

Aikaisemmista vuosista poiketen Halkosaaren kesäteatterissa esitetään tänä kesänä kaksi näytelmää. Pääesitys Tankki täyteen saa ensi-iltansa lauantaina 28. kesäkuuta ja vierailuesitys Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike esitetään ensimmäisen kerran tulevana perjantaina 20. kesäkuuta.

Jussi Tuomisen ja Neil Hardwickin käsikirjoittama Tankki täyteen oli yksi 1980-luvun katsotuimmista suomalaisista television komediasarjoista. Sarjan tapahtumat keskittyvät Emilia ja Sulo Vilénin huoltoaseman ympärille. Uudelta ohikulkutieltä ei enää ole pääsyä asemalle, joten asiakkaita ei muutamaa kyläläistä lukuun ottamatta juurikaan käy. Sarjaa seuranneet varmasti muistavat Sulo Vilénin jo lentäväksi lauseeksi muodostuneen hokeman “kun niin halvalla sai”. Näytelmä on koostettu sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksoista.

–Kyseessä on moderni klassikko. Pyrimme kunnioittamaan alkuperäisteosta ja säilyttämään hahmojen perusluonteen. Näytelmää voisi kutsua sympaattiseksi komediaksi, ohjaaja Saku Heinonen luonnehtii.

Heinosen mukaan Hardwick on käsikirjoittajana osannut kiteyttää hyvin suomalaisen perusluonteen.

–Tankki täyteen on niitä harvoja suomalaisia näytelmiä, joita tullaan katsomaan juuri roolityön takia.

Sulon ja Emilian rooleissa nähdään pitkän linjan näyttelijät Ilkka Aro ja Laila Räikkä. Pariskunnan aikamiespoikaa Juhanaa esittää Aki Honkatukia ja kyläpoliisi Reinikaista Marko Kurikka. Muissa rooleissa nähdään Maria Järvinen, Erika Säilynkangas, Seppo Sallinen, Maritza Parkkinen, Seppo Koivisto, Esko Keinänen, Eveliina Särkijärvi ja Fatima Mattila.

“Kyllä minä niin mieleni pahoitin”

Toisena näytelmänä nähdään Tuomas Kyrön kirjoihin pohjautuva Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.

Seppo Honkosen ohjaama näytelmä kertoo äkäisestä eläkeläismiehestä, jonka vaimo on joutunut vuodeosastolle. 80-vuotias mielensäpahoittaja kritisoi nykymaailman menoa ja päättää opetella laittamaan itselleen ruokaa.

Mielensäpahoittajan roolissa nähdään Salatut Elämät –sarjassa Seppo Taalasmaata esittänyt Jarmo Koski. Muita rooleja esittää monipuolisesti Jukka Juolahti.

–Näytelmä on hauska ja elämänläheinen tarina, jossa valotetaan yksinäisen vanhan miehen elämää, Juolahti kertoo.

Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike –näytelmää esitetään 17. elokuuta asti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.