Lämmintä ruokaa ja pesutilat

Eräs asiakasryhmä on ollut erityisen mielissään siitä, ettei Evijärvellä ole suljettu ovia: rekkakuskit.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

YKSI paikka, joka on pitänyt ovensa auki aamusta iltaan pandemiasta huolimatta, on Mäntyhovin liikenneasema Evijärvellä.

Mäntyhovin lähiesimies ja ST1:n asemanhoitaja Outi Mäntylä kertoo, että ravintolapuoli pyörii tällä hetkellä pienimuotoisempana kuin normaalisti. Koska normaali ravintolatoiminta on kielletty, kaikki ruoka, kuten kahvit, pullat ja sämpylät sekä Kotipizzan ja Rollsin pikaruoat, myydään take awaynä eli mukaan otettavaksi.

Asiakkaita käy hänen arvionsa mukaan ainakin puolet normaalia vähemmän.

–Moni tulee tavallisesti meille juomaan aamukahvit ja vaihtamaan aamuisin tai päivällä kuulumisia. Kun sellainen sosiaalinen porukka puuttuu, niin täällä on hiljaista, Mäntylä huokaa.

Aukioloajoista on jouduttu nipistämään muutama tunti pois arki-illoista.

–Normaalisti olemme olleet kymmeneen asti auki, mutta tänä aikana maanantaista torstaihin vain kahdeksaan. Näin on tarkoitus jatkua sinne 31. toukokuuta saakka. Muutoin olemme koettaneet pitää samoja palveluja kuin normaalistikin. Koetetaan pysyä pinnalla.

Mäntyhovi ei ole onneksi joutunut vielä lomauttamaan ketään.

–Mutta sitähän ei tiedä, kauanko tämä tilanne jatkuu, Mäntylä pohtii. –Viimeisiä talvilomia ja ensimmäisiä kesälomia rupeaa pyörimään, kun päivämäärät antavat periksi. Toukokuun alusta, kun kesälomakausi alkaa, pyöritämme paikkaa pikkaisen pienemmällä väellä.

ERÄS asiakasryhmä on ollut erityisen mielissään siitä, ettei Evijärvellä ole suljettu ovia: rekkakuskit. He ovat olleet kiitollisia siitä, että matkan varrella on yhä paikkoja, joista saa lämmintä ruokaa ja kahvia ja joissa voi peseytyä.

Mäntylä kertoo saaneensa tämän suuntaista palautetta varsinkin Etelä-Suomesta päin tulleilta ammattikuljettajilta. Moni heistä liikkuu laajalla alueella, ja etelässä on Mäntylän mukaan paljonkin paikkoja, jotka on pantu kokonaan kiinni.

–He ovat tykänneet. He ovat sanoneet, että hetken kyllä pärjää eväsleivillä, mutta pidemmän päälle on mukavampi, kun saa lämmintä ruokaa ja kahvia ja pääsee pesullekin. Viikkokin on aika pitkä aika reissun päällä, Mäntylä kertoo. –Tämä yleinen tilanne on vähän semmoinen odottavalla kannalla oleva, mutta yritämme palvella mahdollisimman hyvin niitä, jotka tien päällä liikkuvat. Kaikki eivät voi olla etätöissä.

MILLAISTA on ollut työskennellä tällaisina aikoina?

–Se on toisenlaista, Mäntylä naurahtaa. –Ei tule sellaista fiilistä, että ”Olipas helppo päivä, kun oli hiljaista”, kun monenlaiset muut asiat pyörivät mielessä: että paikka pysyisi auki, että kaikille työntekijöille olisi töitä ja että pystyttäisiin palaamaan normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti.

Evijärveläisiä hän kehottaa käyttämään paikallisia palveluja ja tukemaan pienyrittäjiä, kuten monesta tuutista onkin kerrottu.

–Moni on aika ahtaalla, Mäntylä sanoo. –Olemme koettaneet ajatella positiivisesti, että jos silloin 31. toukokuuta saadaan parempia uutisia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.