Hyvinvointialueen kaavaillut palvelujen keskitykset huolestuttavat Järviseudulla – Viikon 21 tärkeimmät uutiset

Mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää.
Evijärven neuvolan mielenilmauksessa mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää. Kuva: Noora Tupeli.
Mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää.
Evijärven neuvolan mielenilmauksessa mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää. Kuva: Noora Tupeli.

Evijärvellä perheet huolestuivat hyvinvointialueen suunnitelmista, jotka toteutuessaan veisivät neuvolapalvelut omasta kunnasta pois. Perheitä kokoontui osoittamaan tukensa omalle neuvolalle, kun Evijärven neuvolapalvelurakennetta puitiin eri tahojen puolesta neuvolassa järjestetyssä kokouksessa keväällä. 10 kunnassa toimivaa yhdistystä vetoaa hyvinvointialueen päättäjiin neuvolapalveluiden säilyttämiseksi kunnassa. Jos neuvola loppuu, tulee perheille jopa yli sadan kilometrin neuvolamatkoja. Aluevaltuusto käsittelee aihetta huomenna eli maanantaina 27. toukokuuta.

Samaan aikaan Alajärven kunnanjohtaja Vesa Koivunen vetosi niin ikään lain turvaamien palveluiden säilyttämiseen, asiakkaiden yhdenvertaisuuteen sekä suunniteltujen säästökohteiden uudelleen arvioimisen puolesta kirjoittamassaan tekstissä.

Joukkoliikenteeseen muutoksia

Myös joukkoliikenteen nykyiselläänkin harvojen linjojen muutokset kesän aikana iskevät järviseutulaisiin sekä alueella lomiaan viettäviin. Kesällä Lappajärveltä Kauhavan asemalle ajetaan vain kaksi linja-autoyhteyttä iltajunille perjantaina ja sunnuntaina. Merkittävä heikennys aiempaan on, että nämä uudet vuorot eivät ole suoria Lappajärveltä Kauhavalle. Bussit kiertävät Evijärven ja Kortesjärven kautta, jolloin matka-aika lisääntyy parikymmentä minuuttia eikä Nissin ja Karvalan väliltä kyytiin enää pääse. Aiheesta lisää täällä

Kuntayhtymä Kympin johtajaksi haki myös järviseutulaisia

Kuntayhtymä Kympin valmistautuminen ensi vuoteen etenee. Johtajan virkaan saatiin 11 hakemusta: joukossa järviseutulaisittain tuttuja nimiä. Aiheesta lisää täällä.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.