Perheiden huoli neuvolapalveluiden loppumisesta sai kokoontumaan Evijärvellä

Evijärvellä perheet huolestuivat hyvinvointialueen suunnitelmista, jotka toteutuessaan veisivät neuvolapalvelut omasta kunnasta pois. Perheitä kokoontui osoittamaan tukensa omalle neuvolalle, kun Evijärven neuvolapalvelurakennetta puitiin eri tahojen puolesta neuvolassa järjestetyssä kokouksessa.
Evijärvellä perheet huolestuivat hyvinvointialueen suunnitelmista, jotka toteutuessaan veisivät neuvolapalvelut omasta kunnasta pois. Perheitä kokoontui osoittamaan tukensa omalle neuvolalle, kun Evijärven neuvolapalvelurakennetta puitiin eri tahojen puolesta neuvolassa järjestetyssä kokouksessa.
Evijärvellä perheet huolestuivat hyvinvointialueen suunnitelmista, jotka toteutuessaan veisivät neuvolapalvelut omasta kunnasta pois. Perheitä kokoontui osoittamaan tukensa omalle neuvolalle, kun Evijärven neuvolapalvelurakennetta puitiin eri tahojen puolesta neuvolassa järjestetyssä kokouksessa.
Evijärvellä perheet huolestuivat hyvinvointialueen suunnitelmista, jotka toteutuessaan veisivät neuvolapalvelut omasta kunnasta pois. Perheitä kokoontui osoittamaan tukensa omalle neuvolalle, kun Evijärven neuvolapalvelurakennetta puitiin eri tahojen puolesta neuvolassa järjestetyssä kokouksessa.

KULUVA kevät on on tuonut leijailevan epävarmuuden pilven pieniin maalaiskuntiin. Hyvinvointipalveluiden lähisaatavuus on jälleen tapetilla.

Evijärvi tai muut Järviseudun kunnat eivät ole tässä asiassa olleet poikkeus. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen sisällä paine muutoksille on kova ja Evijärvi muiden kuntien mukana olisi yksi, joita tulevat muutokset koskettaisivat laajasti. 

Hyvinvointialueen järjestämästä palvelulinjasta lopullisen päätöksen tekee aluevaltuusto, joka kokoustaa tulevana maanantaina. Esityslistalla on muun muassa sote-asemien sekä sote-toimipisteiden tarjoamat palvelut. Tällä hetkellä pohjaehdotus on siirtämässä useita palveluita Evijärven toimipisteestä muualle. 

PALVELURAKENTEIDEN laaja muutossuunnitelma sai Evijärvellä perheitä liikkeelle. Huoli neuvolapalveluiden lakkautuksen vaikutuksista niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä haluttiin esittää suoraan Evijärven neuvolaan asian tiimoilta kokoustamaan saapuneille tahoille. Paikalle oli saapunut neuvolan täydeltä perheitä ilmaisemaan tukensa Evijärven neuvolatoiminnalle.

Vanhempien joukosta Tina Granvik-Mäntylä luki päättäjille suunnatun MLL Evijärven paikallisyhdistyksen valmisteleman avoimen kannanoton, jossa tuotiin esille neuvolapalveluiden ajan saatossa luoman peruspilariston tärkeyttä yksilön sekä perheiden hyvinvointia tarkasteltaessa. Evijärven neuvolatoiminnan laaja yhteistyö eri tahojen kesken nostettiin myös esiin, neuvola on linkki useiden eri tahojen välillä, joiden tehtävänä on turvata ja tukea lasten ja perheiden hyvinvointia.  

Lue kannanotto täältä

Lasten käsistä löysi nimetyt kilometrimäärät, joita palveluiden siirto tulisi jokaiselle lapselle tarkoittamaan. Yli sadan kilometrin mittaisia matkoja on monen perheen neuvolamatkan pituudeksi tulossa, mikäli alkuperäiset suunnitelmat verkoston keskittämisestä toteutetaan. 

Tina Granvik-Mäntylä luki mielenilmauksessa MLL Evijärven paikallisyhdistyksen valmisteleman kannanoton.
Tina Granvik-Mäntylä luki mielenilmauksessa MLL Evijärven paikallisyhdistyksen valmisteleman kannanoton.

EVIJÄRVELLÄ toimiva neuvola on palvellut perheitä pitkään ja sydämellä. Tuttuus, yhteisöllisyys sekä joustavuus ovat asioita, joita kotien vanhemmat nostavat esiin.

–Evijärven neuvola on malliyksikkö toimivasta neuvolasta, toteaa kahden lapsen äiti Minja Keto.

–Meiltä löytyy terveydenhoitajat, jotka tekevät työnsä hyvin ja heidän kanssaan on aina helppo puhua asioista ja nostaa niitä esille. Tuntuu, että täällä sinut tunnetaan ja tiedetään, ja että ajatuksesi ymmärretään jo puolesta sanasta, kehuu Keto. 

Rakentavaan mielenilmaukseen neuvolapalveluiden puolesta osallistuneiden vanhempien keskeinen viesti oli selkeä, heidän saamansa nykyisen palvelun menetys toisi ison aukon pikkulapsiarjen yhdestä tärkeimpään tukiverkkoon.

–Kun lapsen tai lasten kanssa on kotona, on oma neuvola myös tärkeä sosiaalisen kohtaamisten paikka. Täällä näkee toisia vanhempia ja aina pystyy vaihtaa kuulumisia muiden kanssa, Keto kertoo. 

Noora Tupeli

Mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää.
Mukana olleilla lapsilla oli käsissään kerrottavaa. Neuvolapalveluiden siirtäminen toisi jokaisen lapsen neuvolamatkaan runsaasti kilometrejä lisää.Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.