Sampo ja Antton Sankelo ovat kameramiehinä Lakia-Jukolassa

Sampo Sankelo (vas.) ja Antton Sankelo odottavat Lakia-Jukolan suunnistustapahtumaa innokkaasti. Kuva veljesten arkistosta.
Sampo Sankelo (vas.) ja Antton Sankelo odottavat Lakia-Jukolan suunnistustapahtumaa innokkaasti. Kuva veljesten arkistosta.
Sampo Sankelo (vas.) ja Antton Sankelo odottavat Lakia-Jukolan suunnistustapahtumaa innokkaasti. Kuva veljesten arkistosta.
Sampo Sankelo (vas.) ja Antton Sankelo odottavat Lakia-Jukolan suunnistustapahtumaa innokkaasti. Kuva veljesten arkistosta.

KAUHAVALLA 15.–16. kesäkuuta järjestettävä Lakia-Jukola suunnistustapahtuma lähestyy. Suuri tapahtuma kokoaa suunnistuksen ystävät koolle ja saattaa asiasta kiinnostuneet lajin pariin. Iso tapahtuma tarvitsee paljon organisointia ja talkoolaisilla Sampo ja Antton Sankelolla onkin iso rooli tällä erää kameroiden takana.

–Kameramiehet mahdollistavat live-kuvan kilpailun keskeltä metsästä, mikä parantaa Jukolan seurattavuutta yleisölle. Kameramiehinä juoksemme siis lyhyitä erillisiä pätkiä kärkijoukkueiden perässä kameran kanssa, kertovat kortesjärveläisveljekset.

Sampo Sankelo, 21, harjoittelee ja kilpailee tavoitteellisesti suunnistuksessa ja se on mukana hänen jokapäiväisessä elämässään. Touko-kesäkuun vaihteessa Sampo kilpailee ensimmäistä kertaa aikuisten maailmancupissa Sveitsissä ja Italiassa. Maailmancupin joukkueeseen hänet valittiin toukokuun alussa kisattujen näyttökilpailujen perusteella. Tällä hetkellä Sampo lukee korkeakoulun pääsykokeita varten.

–Jukolan pääsihteeri kysyi minua tähän kameramiehen tehtävään ja lupauduin siihen mielelläni, kertoo Sampo.

Antton Sankelolle, 23, suunnistus on kaikin puolin mielekäs laji ja myös hän kilpailee siinä. Antton on opiskellut neljä vuotta Tampereella tuotantotalouden diplomi-insinööriksi.

–Pohdittuani mahdollisia työtehtäviä Jukolassa vaikutti kameramiehen homma minusta kiinnostavalta, kertoo Antton.

Tällä kertaa Sampo ja Antton eivät itse kilpaile tässä maailman parhaaksi tituleeratussa viestisuunnistustapahtumassa, mutta arvioivat, että juoksukilometrejä tulee kertymään runsaasti tapahtuman aikana.

Sirpa Kiviaho

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.