Alajärvi kokeilee hävikkiruoan myyntiä koulukeskuksessa syyslukukaudella

Alajärvellä kokeillaan koulujen aterioilta yli jäävän ruoan myymistä.
Alajärvellä kokeillaan koulujen aterioilta yli jäävän ruoan myymistä.
Alajärvellä kokeillaan koulujen aterioilta yli jäävän ruoan myymistä.
Alajärvellä kokeillaan koulujen aterioilta yli jäävän ruoan myymistä.

ALAJÄRVEN tekninen lautakunta päätti huhtikuun kokouksessaan, että Alajärven kaupungin ravitsemispalvelut aloittaa hävikkiruoan myymisen kokeiluna koulukeskuksessa syyslukukauden 2024 alkaessa. Kokeilu kestää syyslukukauden loppuun saakka. Tästä kokeilusta saatujen kokemusten perusteella voidaan hävikkiruoan myynti aloittaa myös muissa valmistuskeittiöissä, joissa on tarjoilulinjasto eli buffet- linjasto, josta ruoka tarjotaan kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Maksuliikenne hoidetaan korttimaksulla. Myytävän ruoan asiakas pakkaa itse keittiön hankkimiin pakkausrasioihin.

Päiväkotien palvelukeittiöiden yhteydessä edellä mainittua ruoan myyntiä ei voida soveltaa, koska niille tuotava ruoka on valmistettu aamulla, kuljetettu, varastoitu ja tarjoiltu palvelukeittiössä lämpimänä eikä ruoan myynti kuulu työnantajan mukaan näiden keittiöillä yksin työskentelevien henkilöiden työtehtävien piiriin.

Mainos

Alajärven Keskustan valtuustoryhmä teki asiaa koskevan valtuustoaloitteen 25. toukokuuta 2023.

Lue myös nämä uutiset

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.