Lukijan mielipideartikkeli:

Ken onkaan kyvykkäin?

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.
Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja lisää on luvassa. Kuten suuri osa suomalaisista, olen pyrkinyt selvittämään, kuka ehdokkaista olisi paras presidentti suomalaisille ja Suomelle. 

Presidentin ensisijainen tehtävä on johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Lisäksi presidentillä on joitakin muita tehtäviä, mutta ne ovat painoarvoltaan vähäisempiä. Presidentin ei pidä puuttua kotimaiseen päivänpolitiikkaan. Sitä hoitamaan valitaan joka neljäs vuosi eduskunta ja samoin joka neljäs vuosi kuntatasolle kunnanvaltuustot. Edellä mainittuihin elimiin suomalaiset osaavat valita kyvykkäitä henkilöitä, jotka pystyvät toimimaan ilman presidentin ohjaustakin. 

Ulkopolitiikan menestyksekäs hoitaminen edellyttää, että presidentillä on hyvät kansainväliset verkostot ja monipuolinen kielitaito. Presidentin täytyy olla vankasti sopimiseen perustuvan kansainvälisen järjestelmän kannalla. Presidentillä tulee myös olla vahva sitoutuminen länsimaiseen, eurooppalaiseen ja pohjoismaiseen kulttuuriin. 

Tulevien vuosien yksi tärkeimmistä haasteista on Suomen ulkopuolelta tulevat turvallisuusuhat. Näiden torjuminen ja estäminen vaatii valtionjohdolta monipuolista taitoa ja osaamista sekä tahdonlujuutta! Suomen pitäminen kokonaisuudessaan asuttuna on turvallisuuspoliittinen teko. Vaikkakaan presidentin ei tule puuttua maan sisäisiin asioihin, on tämä sellainen turvallisuuteen kuuluva fakta, jonka presidentinkin on syytä huomioida. 

Mainos

Edellä kerrotun perusteella kannatan Alexander Stubbin valintaa tasavallan presidentiksi. 

Markus Kattilakoski

Evijärven Kokoomuksen puheenjohtaja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.