Lukijan mielipideartikkeli:

Maa- ja metsätalous turvallisuuden keskiössä

Kesäkuussa järjestettävät eurovaalit ovat erittäin tärkeät maa- ja metsätaloudelle, kirjoittaa Jukka Peltola Kauhavalta.

EUROVAALIKAMPANJAT ovat pääsemässä täyteen vauhtiin puolueiden täydennettyä ehdokaslistansa touko-kesäkuun vaihteessa käytäviin eurovaaleihin.

Uusi parlamentti ja komissio tulevat määrittämään unionin kehityssuuntia seuraavan viiden vuoden ajan. Tulevan EU-kauden kärkiteemoina tulevat olemaan talous ja turvallisuus, joihin maa- ja metsätalous tarjoavat kestäviä ratkaisuja. Kestävät ratkaisut perustuvat uusiutuvien luonnonvarojen vastuulliseen hyödyntämiseen.

Lähivuosina on valitettavasti nähty, että ruokaa voidaan käyttää tehokkaana aseena. Unionilla ja Suomella on kuitenkin keinoja vaikuttaa siihen, että mahdollisuus kiristää ruoalla jää mahdollisimman pieneksi. EU:n maatalouspolitiikalla voidaan turvata riittävän kotimaisen elintarviketuotannon lisäksi huoltovarmuus.

Toimiva elintarviketuotanto on yhteiskunnan kriittistä tuotantoa. Kotimainen elintarvike- ja metsäteollisuus saa merkittävän osan raaka-aineestaan suomalaisilta pelloilta tai metsistä. Riittävä ruokaturva on turvallisuuden ja hyvinvoinnin avaintekijä.

Muuttuneessa turvallisuustilanteessa investoinneilla tieverkon kunnossapitoon on aiempaa tärkeämpää turvata ruokahuollon lisäksi bioenergian ja teollisuuden raaka-aineiden saatavuus. Toimivan infran merkitys kasvaa, kun tulevaisuutta rakennetaan kotimaisiin biokiertotalouden raaka-aineisiin perustuvaksi sekä energiaomavaraisuuteen.

Mainos

Kuitenkin vain kannattava maa- ja metsätalous voi luoda pohjan kestävälle luonnonvarojen hoidolle, joten on taattava riittävä rahoitus tuleville vuosille. Alan pitää olla houkutteleva vaihtoehto uusille nuorille yrittäjille.

Kesäkuussa järjestettävät eurovaalit ovat siis erittäin tärkeät maa- ja metsätaloudelle. Suomella on onneksi näissä vaaleissa erinomainen ehdokas parlamenttiin. Kokoomuksen ehdokkaalla MTK:n vilja-asiamiehellä Max Schulmanilla on vankkaa kokemusta EU:n päätöksenteosta ja hän on laajasti arvostettu eri parlamenttiryhmien maatalousedustajien parissa.

Jukka Peltola

Kauhava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.