Kotisokeroinnista yrittäjäksi – ”Työ ei tunnu työltä, kun saa tehdä sitä mitä rakastaa” 

Makosa Sokerointi Oy:n yrittäjä Eveliina Skantsi rohkaisee kokeilemaan sokerointia matalalla kynnyksellä ja rennolla fiiliksellä. –Olen helposti lähestyttävä ja kova höpöttelemään. Toki tarvittaessa osaan olla myös hiljaa, nauraa Skantsi.
Makosa Sokerointi Oy:n yrittäjä Eveliina Skantsi rohkaisee kokeilemaan sokerointia matalalla kynnyksellä ja rennolla fiiliksellä. –Olen helposti lähestyttävä ja kova höpöttelemään. Toki tarvittaessa osaan olla myös hiljaa, nauraa Skantsi.
Makosa Sokerointi Oy:n yrittäjä Eveliina Skantsi rohkaisee kokeilemaan sokerointia matalalla kynnyksellä ja rennolla fiiliksellä. –Olen helposti lähestyttävä ja kova höpöttelemään. Toki tarvittaessa osaan olla myös hiljaa, nauraa Skantsi.
Makosa Sokerointi Oy:n yrittäjä Eveliina Skantsi rohkaisee kokeilemaan sokerointia matalalla kynnyksellä ja rennolla fiiliksellä. –Olen helposti lähestyttävä ja kova höpöttelemään. Toki tarvittaessa osaan olla myös hiljaa, nauraa Skantsi.

VUONNA 2022 sai lappajärveläinen Eveliina Skantsi äidiltään syntymäpäivälahjaksi rahaa sekä komennuksen ostaa rahalla jotain vain itselle. Skantsi päätti tilata Makea Helsinki -verkkokaupasta sokerointipaketin.  

–Paketin saavuttua linnoittauduin kylppäriin ja päätin ensikertalaisena aloittaa ennakkoluulottomasti brassilla. Suoraan syvään päätyyn ja konehuoneeseen, nauraa Skantsi.  

–Niinhän siinä sitten kävi, että kotisokerointi jäi osaksi arkea, ja myöhemmin hakeuduin Makea Helsingin koulutuksiin. Tein yli vuoden ajan sokerointeja osa-aikaisesti työn ohella, kunnes yhtenä päivänä töissä tein päätöksen alkaa kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Se hetki on jättänyt vahvan muistijäljen. Pidin metallilevyä tiukasti käsissä ja ajattelin, että en tule ikinä toteuttamaan omia unelmiani, jos työskentelen päivät toisten unelmien eteen. Irtisanouduin ja tässä sitä nyt ollaan, päivääkään en ole katunut. 

Syyskuussa 2024 päätoimiseksi Makosa Sokeroinnin yrittäjäksi ryhtynyt Skantsi tekee liiketilassaan Lappajärven keskustassa sokerointeja, joista suurin osa on brasseja. Makosa Sokeroinnin tyypillinen asiakas on noin 25–55-vuotias, aivan tavallinen nainen.  

–Vanhin asiakkaista on yli 70-vuotias. Pääkaupunkiseudulla tämä on yleisempää kuin maaseudulla, johon tämä alkaa nyt hiljalleen rantautua. Moni kesäasukkaista onkin ollut iloisesti yllättynyt, kun kesälomareissullakin pääsee sokerointiin, sanoo Skantsi.  

–Asiakkaita minulla on lähikunnista ja -kaupungeista, kaukaisin matkaa sokerointiin Lappajärvelle Tampereelta asti. Hän oli minut somesta bongannut ja ajatteli, että ei halua mennä kenellekään muulle, jatkaa Skanti nauraen. 

Avoin ja aito somepresenssi onkin ollut iso tekijä asiakashankinnassa.  

–Se, että olen somessa oma itseni, on selvästi tuonut minulle asiakkaita. Rohkaisen kaikkia samaan, koska juuri sinä voit olla jollekin se tärkeä ja spesiaali. 

Makeita haaveita horisontissa 

Yrittäjyys on tuonut elämään paitsi vapautta, myös kasvun paikkoja. Niihinkin rempseä Skantsi suhtautuu positiivisella otteella. Uusien asioiden edessä pohditaan uusia toimintatapoja ja mennään eteenpäin. Mihinkään ei jäädä märehtimään. 

–Olen löytänyt itsestäni paljon rohkeutta, ja siitä olen kyllä ylpeä. Toki huijarisyndrooma iskee välillä, mutta silloin pysähdyn ja muistutan itseäni, että hei, olen oikeasti hyvä tässä. Lempeys itseä kohtaan on tärkeää, pohtii Skantsi.  

–Yrittäjänä joutuu vastata monesta itse. Jokaisella yrittäjällä pitäisikin olla joku toinen yrittäjä, jonka kanssa sparrailla ja pallotella asioita. Itse olen kiitollinen omasta tukiverkostostani. 

Myös tulevaisuudelle löytyy unelmia, mutta niistä hän ei halua vielä kertoa julkisesti.  

–Kasvusuunnitelmia riittää, koska olen yrittäjyydestä vihdoin löytänyt sen oman juttuni.  

Kleopatran jalanjäljillä 

Vaikka helposti toisin luulisi, sokerointi ei ole mikään moderni muoti-ilmiö. Jo muinaisessa Egyptissä itse Kleopatra luotti sokeritahnaan sileän ihon saavuttamiseksi.  

–Sokerointi on ollut myös kuninkaallisissa piireissä suosittu kautta aikojen, kertoo Eveliina Skantsi. 

Sokerointi on hyvin ihoystävällinen tapa poistaa ihokarvat. Sokerointia pidetään myös melko vaivattomana, koska se pitää ihon sileänä kolme, joillain jopa kuusikin viikkoa.  

–Ensikertalaisia suosittelen olemaan sheivaamatta pari viikkoa ennen sokerointiin tuloa. Mikä tahansa asian tiimoilla askarruttaakaan, niin minulta voi kysyä, rohkaisee Skantsi.  

–Minulle voi myös myöntää, jos sokerointi jännittää, niin tiedän ottaa senkin huomioon. Jännittämisessä ei ole mitään hävettävää. 

Sokeroinnissa lämmin sokerimassa levitetään sokeroitavaan kohteeseen vastakarvaan ja poistetaan ripeällä otteella myötäkarvaan.  

–Moni on hämmästynyt sokeroinnin helppoudesta. Oikeilla tuotteilla ja tekniikoilla sokerointi onnistuu jokaiselta. Noin 30 prosenttia asiakkaistani sokeroi joitain paikkoja itse, mutta tulee brassiin minulle. Minulle tulee myös paljon ensikertalaisia ja moni kiinnostuu kokeilemaan sokerointia kotona. Olen kotisokerointimyönteinen – olenhan itsekin siitä aloittanut ja huomannut kotisokeroinnin ihanuuden – joten autan myös asiakkaitani mielelläni alkuun. Minulta voi yrityksen kotisivuilta varata maksuttoman puolen tunnin opastuksen sokerointiin, tai sitten voidaan sokeroinnin yhteydessä käydä läpi perusteet, kertoo Skantsi.

  

Img 3789 (1)
Kainaloiden sokerointi on nopeasti tehty. Kuva Eveliinalta.

Lue myös:

Jaa Somessa

Jätä kommentti