Lopetetaan poliittinen sekoilu ja valtion holhous

Sam Leijonanmieli eduskuntavaalit 2023

Suomen poliittista päätöksentekoa kuormittaa edelleen ”vasalli-valtio-syndrooma”, josta on päästävä eroon ja nyt on sen aika. Suomi on ollut satoja vuosia kansa ilman omaa valtiota, niin Ruotsin, kuin Venäjän vallan alla. On ollut suomalaisten edunmukaista noudattaa meille annettuja käskyjä, ja olla näkymättömiä suurvaltojen alaisuudessa. Edellä mainittu historiallinen taakka on tehnyt Suomesta kankean ja sääntöorientoituneen valtion, jonka ylimitoitettu julkinen sektori tuottaa liukuhihnalta ”kompostintarkastajia” ja muuta regulaatiota, joka rajoittaa tavallisten suomalaisten arkea, yrittäjyyttä, osaavan työvoiman palkkaamista, maa- ja metsätaloutta, sekä kasvua.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisissa, sekä sisäiseen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä sääntöjä tulkitaan Suomen vastaisesti. Venäläiset ovat jo miehittäneet Itämeren syväväylien, lentokenttien, ammusvarastojen ja varuskuntien läheisyydessä olevat tontit, samaan aikaan kun maan omat kansalaiset jonottavat lukuisten eri virastojen byrokratiakoneistossa, saadakseen arkielämänsä asioita hoidettua. Ahvenanmaa on edelleenkin demilitarisoitu ja ”luonnollisesti” sen toteutumista valvoo Venäjän konsulaatti, joka toimii suomettumisen viimeisenä fyysisenä linnakkeena.

Turhaa byrokratiaa tuottava julkisen sektorin koneisto tulee poistaa. Annetaan yrittäjien yrittää, sen he osaavat. Annetaan metsänomistajien hoitaa metsänsä, opettajien keskittyä opettamiseen, hoitajien hoitamiseen ja maatilojen ruuan tuotantoon. Kansanedustajien tulee keskittyä olennaisiin asioihin, kuten Suomen valtion talouden pelastamiseen. Suomen turvallisuudesta päätämme vain me suomalaiset. Suomen ja sen kansan on tullut aika seistä ensimmäistä kertaa historiassaan ylpeästi ja vankasti omilla jaloillaan. Lisää arkijärkeä eduskuntaan!

Sam Leijonanmieli, kansanedustaja ehdokas, Vaasan vaalipiiri, Kansallinen Kokoomus

Vimpelin kunnanjohtaja, laivastoupseeri (evp)
Diplomatian ja sotatieteiden maisteri

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.