Kortesjärven jääravit 2023

Ponilähdön voittaja numerolla 1 Aarteen Juksu, ohjaimissa Ellinoora Pehkonen.
Ponilähdön voittaja numerolla 1 Aarteen Juksu, ohjaimissa Ellinoora Pehkonen.
Ponilähdön voittaja numerolla 1 Aarteen Juksu, ohjaimissa Ellinoora Pehkonen.
Ponilähdön voittaja numerolla 1 Aarteen Juksu, ohjaimissa Ellinoora Pehkonen.

Kortesjärven jäällä, Rintalan kylässä järjestettiin jääravit 4. maaliskuuta 2023. Jääravit herätettiin henkiin 2016 uudestaan. Paikalla Kortesjärven jäällä oli runsaasti hevosurheilun ystäviä, sekä muuten asiasta kiinnostuneita katselijoita. Ravit starttasivat aikataulussa 12:15 jolloin juostiin ponilähtö neljän ajokin voimin. Varsinaisia lähtöjä oli kymmenen kappaletta. Edelliset ravit jäällä ravattiin viimeksi vuonna 2019.

Ponilähdön 1100 metrin ajon voitti Aarteen Juksu ohjastajanaan Ellinoora Pehkonen. Tuon jälkeen ravattiin kymmenen lähtöä. Ravureita kilpailussa oli kaikkiaan 43 kappaletta ja poneja neljä.

Paikalle saapunut nimettömänä pysynyt katselija:

–Ainutlaatuista päästä seuraamaan jääraveja, lieneekö ainutkertainen tapahtuma Suomessa tällä erää? Tuuli puhaltelee kylmästi mutta se ei haittaa, katselija tuumasi.

Mainos

Ravit avasi Lauri Tyynelä, vanha konkari, jolla on yli 800 starttia takanaan 1970-luvulta lähtien. Tilastoja tarkemmin tutkittaessa vuosien 1977–2015 välisenä aikana lähtöjä oli tilastoitu 817 kappaletta. Jääravien Suomen Hippoksen valvojana toimi Susanna Mastokangas, ratamestarina Olli Sarkaranta, kuuluttajana Kauko ja Mikko Ukonmäki. Sekä lukuisa joukko muita vapaaehtoisia ja talkoolaisia.

Kortesjärven jääraveilla on pitkät perinteen aina viime vuosituhannen alkukymmenyksille saakka. Ennen raviratojen yleistymistä jääpeitteet olivat paikkoja, joissa ravattiin kelien niin salliessa.

Luitko tämän: Jääravit 2019

Tarkemmin asiaa tuntematta, jäällä ajaminen on taatusti haastavaa, koska radan pinnan kitka on tyystin erilainen kuin kesäkelin raviradalla. Jää antaa omat haasteensa hevosen kengitykseensäkin.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.