Tältä näyttää Kortesjärven koulukeskuksessa – rakennus valmistumassa aikataulussa

Julkaistu:

KORTESJÄRVELLÄ yhtenäiskoulun koulurakentaminen on käynnissä parhaillaan. Uuden koulukeskuksen upouudet tilat ovat alkaneet pala palalta hahmottumaan rakennustyömaan käsittelystä.

Lujatalo Oy:n vastaava työnjohtaja Juhana Kallioniemi kertoo työn etenevän koulukeskuksella hyvää vauhtia. Valmistusprojektissa toteutetaan juuri nyt ulkopuolen töitä, kuten esimerkiksi paneelausta ja katosten tekoa. Sisällä tehdään viimeisiä tasoite- sekä maalaustöitä.

–Näiden lisäksi talotekniikan töitä on vielä paljon, Kallioniemi kommentoi.

Työ etenee työnjohtajan mukaan suunnitellussa aikataulussa. Koulukeskuksen rakentaminen alkoi vuoden 2020 marraskuussa, jolloin arvioitu rakennusaika oli noin 17 kuukautta.

KOULUTYÖ siirrettiin Kortesjärveltä Kauhavan lentosotakoululle väistötiloihin keväällä 2019. Kortesjärvellä muuttovalmista odotetaan olevan vuoden 2022 syksyllä. Rakennuksen valmistumisajaksi määriteltiin kevät 2022.

–Aina jonkinlaisia yllätyksiä tulee matkan varrella, mutta kyllä me niiden kanssa olemme pärjänneet ja tulemme pärjäämään. Kellon mukaisesti mennään valmistumisen suhteen, Kallioniemi toteaa.

Kesällä kelit ja sen myötä työskentelyolosuhteet rakennustyömaalla voivat muuttua hyvinkin lämpimiksi. Kallioniemi korostaa, että tämä erityispiirre tulee huomioida työtä tehdessä. Tällä hetkellä rakennusmaan työntekijöiden lomien pyöriessä työmaalla työskentelee jatkuvasti noin 20 henkilöä.

–Jos auringonpaisteessa joutuu koko päivän hommia tekemään, niin pitää nesteyttää hyvin ja muistaa pitää taukonsa. Ilmaa pitää pyörittää myös sisällä, Kallioniemi informoi.

KORTESJÄRVEN koulukeskuksen lisäksi Lujatalolla on myös muita hankkeita menossa. Lujatalolla on suuria projekteja käynnissä muun muassa Vaasassa ja Kurikassa.

–Vaasassa rakennamme Wärtsilää, Kurikassa on koulutyömaa, Kallioniemi kertoo.

Koulukeskuksen rakennuttaja on Kauhavan kaupunki. Hankkeessa rakennetaan KVR-urakalla Kortesjärven uusi koulukeskus ja puretaan entinen koulurakennus lähes kokonaan. KVR-urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtina Arkk.-ja ins.tsto Motiivi O.

Ilmastointiurakoitsijana toimii Talotekniikka Koivuluoma Oy sekä LV-urakoinnista vastaa Talotekniikka Koivuluoma Oy. Sähköasennukset valmistaa Sähköpalvelu Walberg Ab Oy.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.