Järviseudun kunnanjohtajien tempaukset jatkuvat: jäälautalla Lappajärven halki

Sami Alasara, Vesa Koivunen ja Sam Leijonanmieli jatkavat yhteistempauksiaan, jäälautta-ajelu toteutetaan yhdessä Janne Käpylehdon kanssa.

Julkaistu:

Jäälautta on odottamassa Hotelli Kivitipun edustalla. Se suojattiin eristelevyillä, jotta veneen muotoinen jäälautta säilyy muun jään sulaessa. Toteutukselle on hyvin lyhyt aikaikkuna: kun avovesi saavuttaa lautan, on ajo suoritettava. Käyttövoimala on Parsun perämoottori, joka joutuu koville, koska lautalla ajetaan todennäköisesti 10 tuntia kaasu pohjassa.

Lautan päälle tulee muun muassa pöytä, tuolit, grilli ja aurinkovoimala navigointi- ja äänentoistolaitteita varten.

Konsepti ei ole täysin testaamaton: Käpylehto seilasi kilometrin verran Suomen muotoisella jäälautalla vuonna 2018 (https://www.youtube.com/watch?v=C0P-wqQUjus).

-Parhainta onnea yritykseen! Suosittelen silti osallistujia pukeutumaan jo lähtiessä pelastautumispukuihin, kommentoi hanketta Eero Rinne, jääntutkija ja arktisen UNIS-yliopistokeskuksen apulaisprofessori.

Onnistuneen tai epäonnistuneen ajelun jälkeen miehet aikovat saunoa rajusti Järviseudun ammatti-instituutin omistamalla Suomen suurimmalla saunalautalla, joka ajaa jäälautan perässä.

Jäälauttapurjehduksen on tarkoitus olla 30. huhtikuuta mutta se voi olla hieman aikaisemmin tai myöhemmin: jäiden lähtö määrittää ajankohdan. Tiimi seuraa tilannetta tarkasti ja linkki liveseurantaan tulee Alajärven kaupungin facebook-sivuille suorituspäivänä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.