Muutoksia Kaksineuvoisen alueen hyvinvointiasemilla vuodenvaihteessa

Moni peruspalvelu säilyy edelleen omassa pitäjässä, mutta muutoksia on luvassa.
Moni peruspalvelu säilyy edelleen omassa pitäjässä, mutta muutoksia on luvassa.

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen jäsenkuntien kunnan- ja kaupunginvaltuustot hyväksyivät 14. joulukuuta osana vuoden 2021 talousarviokäsittelyjään kuntayhtymän hyvinvointiasemien toimintaan liittyviä muutoksia, jotka astuvat voimaan vuodenvaihteesta. 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella toimii Kauhavan hyvinvointikeskuksen lisäksi neljä hyvinvointiasemaa: Alahärmässä, Ylihärmässä, Kortesjärvellä sekä Evijärvellä. Hyvinvointiasemilla asioidessaan asiakas tarvitsee aina ajanvarauksen. Ajan voi varata mihin tahansa toimipaikkaan.

Moni peruspalvelu säilyy edelleen omassa pitäjässä, mutta muutoksia on luvassa.

4. TAMMIKUUTA 2021 lähtien kaikille hyvinvointiasemille jää sairaanhoitajan vastaanotto kiireetöntä hoitoa varten: Evijärvellä ajanvarausten mukaan arkipäivisin ja Alahärmässä, Kortesjärvellä ja Ylihärmässä 1–2 päivänä viikossa. Sairaanhoitajan vastaanottopäivät hyvinvointiasemilla voivat vaihdella viikoittain asiakkaiden tarpeen mukaisesti. 

Kaikille asemille jäävät myös asiantuntijahoitajien vastaanotto, esimerkiksi diabetes- ja Marevan-hoitajat sekä psykiatriset sairaanhoitajat sekä suun terveydenhuollon palvelut. Niin ikään säilyvät laboratoriopalvelut, jotka ovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimintaa.

Sosiaalipalvelujen työntekijöiden tapaamiset jatkuvat sovitusti, samoin käynnit ikäihmisten asiakasohjaajien luona. Myös muita sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä voi tavata sovitusti. 

LASTENNEUVOLAT sekä äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolat toimivat vuoden 2021 alusta alkaen kolmessa toimipaikassa: Kauhavalla Yrittäjäopiston pihapiirissä (Kauppatie 107 B), Ylihärmän hyvinvointiasemalla (Leinosentie 15) sekä Evijärven hyvinvointiasemalla (Antinniemi 8).  

Neuvolan kotikäynnit tehdään kuten aikaisemminkin.  

Niin ikään kouluterveydenhuolto ja siihen liittyvät koululaisten lääkärintarkastukset toteutuvat kouluilla kuten tähänkin asti.  

Kauhavan, Ylihärmän ja Evijärven asiakkaiden osalta neuvolapalvelut jatkuvat tutuissa toimipaikoissa.  

Alahärmän ja Kortesjärven neuvola-asiakkailla on mahdollisuus valita, missä toimipaikassa he jatkossa haluavat asioida. Toimipaikan valinta on sitova ja se koskee kaikkia neuvolaa käyttäviä perheenjäseniä. Toimipaikan valinnasta ilmoitetaan seuraavaa ajanvarausta tehtäessä. 

Työnhakijoiden terveydenhoitaja ja aikuisvastaanoton terveydenhoitaja toimivat lähtökohtaisesti Kauhavan, Ylihärmän ja Evijärven toimipaikoissa, mutta voivat ottaa tarpeen mukaan vastaan asiakkaita ajanvarauksella myös Alahärmän ja Kortesjärven hyvinvointiasemilla. 

Fysioterapeuttien vastaanotot sekä apuvälineiden lainaus toimivat ajanvarauksella Evijärvellä, Ylihärmässä sekä Kauhavalla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.