Uudet rajoitukset voimassa 11. tammikuuta saakka

Julkaistu:

Aihe:

Yhteistoiminta-alueella otettiin 7.-13.12. välisenä aikana koronavirusnäytteitä 463 kappaletta, joista positiivisiksi koronanäytteiksi osoittautui 17 kappaletta. 3,7% ote-tuista koronanäytteistä oli tuolla kyseisellä ajanjaksolla positiivisia. Alkuviikon aikana (14.-15.12.) koronatestejä otettiin 122 kappaletta, jolloin positiivisten koronanäytteiden osuus oli 1,6%.

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksissa on edelleen turvallista asioida. Henkilökunta on suojautunut ja toimii voimassa olevien ohjeistuksien mukaisesti. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistutta aalueen asukkaita rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, käyttämään suojamaskeja ohjeiden mukaisesti, pitämään turvavälejä ja hakeutumaan koronatestiin nuhaisina tai flunssaoireisina.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päivitti omat suosituksensa 14.12.2020. Nyrkki jatkoi nykyisten suosituksien voimassaoloa 11.1.2021 asti. Aikaisempien ohjeiden lisäksi Nyrkki antoi uusia suosituksia:

•Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi

•Matkustelua suositellaan vältettäväksi. Joulua on turvallisinta viettää omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

•Vierailujen rajoitukset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

•Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

•Sosiaalihuollon yksiköissä mukaan lukien kehitysvammahuollossa pyritään järjestä-mään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Nyrkin suositukset ovat luettavissa https://www.epshp.fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista/alueellisen_yhteistyoryhma_nyrkin_suositukset

Järvi–Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset 16.12.2020

Uusien tartuntojen välttämiseksi pandemiajohtoryhmä on päättänyt alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin ohjeistusten mukaisesti seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella 11.1.2021saakka:

•Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovatsuljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella

•Järvi –Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisenja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saat-tohoidossa olevat asukkaat)

•Akuuttiosastolla saavat vierailla ainoastaan saattohoidossa olevienja vakavasti sairaiden omaiset. Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06 –2412 7777 tai 06 –2412 7771).

•Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella

•Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskukset ovat suljettuja (poislukien Lappajärven toimintakeskuksen mielenterveyskuntoutujat, jotka voivat kokoontua noin 5 hengen ryh-missä)

•Työpaja Apaja ja Kipinä ovat suljettuja

•Kaikessa harrastustoiminnassa noudatettava Nyrkin suosituksia.

Alajärven yläkoulu ja lukio sekä Vimpelin lukio palaavat lähiopetukseen 7. tammikuuta.

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna. Kaikki harrastus-ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Lappajärven sekä Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa keskeytetään 11.1.2021 asti, samoin kansalaisopiston toiminta. Nelimarkka-museo on suljettuna ja Alajärven musiikkiopisto ja kansalaisopiston kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa 11.1.2021asti. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta 11.1.2021 asti.

Kirjastojen uloslainaus jatkuu. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen. Ohjeet maskien jaosta löytyvät kaupungin, kuntien ja kirjaston sivuilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.