Kokoontumisrajoituksia ollaan tiukentamassa

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu keskiviikkona uusia koronavirustartuntoja. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 403. Sairaanhoitopiirin nettisivun laskurissa on luku 404, mikä johtuu tilastointivirheestä.

Sairaalahoidossa koronan takia on muutamia potilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 57 226. Eilen tutkittiin 698 näytettä.

Tartuntojen määrä on viime päivinä ollut Etelä-Pohjanmaalla vähäinen, mutta esimerkiksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella niiden määrä on kääntynyt uudelleen nopeaan kasvuun. On syytä varautua siihen, että joulu ja vuodenvaihde tulevat vaikuttamaan tartuntamääriin myös meillä.

Koronatilanteen vakauttamiseksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tiukentamassa kokoontumisrajoituksia koko toimialueellaan. Aluehallintovirasto on tänään antanut määräyksen, jonka mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa 22.12.2020–17.1.2021. Määräys koskee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston koko toimialuetta eli Etelä-Pohjanmaata, Keski-Pohjanmaata, Pohjanmaata, Pirkanmaata ja Keski-Suomea.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.