Yläkoulun karanteeniseula pääsi vuotamaan

Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedotti torstaina iltapäivällä, että Järvi-Pohjanmaalla viikko sitten sattuneen Alajärven yläkoulun joukkoaltistuksen tartunnanjäljitys ei ollut onnistunut toivotusti. Aikaisemmin ilmoitettujen altistuneiden lisäksi noin 10-20 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut myöhemmin koronaviruspositiiviseksi osoittautuneelle oppilaalle. Näitä henkilöitä ei ollut asetettu karanteeniin, vaikka kriteerit karanteeniin asettamiselle olisivat täyttyneet.

Tänään 17.12.2020 Järvi-Pohjanmaan perusturvan tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt nämä kyseiset henkilöt koronatestiin ja karanteeniin, kunnes kymmenen vuorokautta altistushetkestä on kulunut.

Tartunnanjäljitystä tehdään aina yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa, toteaa vs. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila tiedotteessa. Tartunnanjäljitys on toiminut Järvi-Pohjanmaalla koko syksyn koronaepidemian aikana kiitettävästi. Valitettavasti kaikkia kontakteja kouluympäristössä ei ollut osattu ottaa huomioon. Pandemiajohtoryhmä ja tartunnanjäljitystiimi selvittävät vielä tarkemmin tähän tilanteeseen johtaneita syitä ja kehittävät toimintatapoja yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu suunnitellusti perjantaina 18.12.2020 ja antaa noin kello 14 mennessä seuraavan tiedotteen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.