Hyvinvointikeskuksen urakoitsija valittu

Julkaistu:

Aihe:

Kauhavan Hyvinvointikeskus Oy:n hallitus valitsi kokouksessaan perjantaina hyvinvointikeskuksen rakentajaksi Rakennus- ja suunnittelutoimisto Hämäläiset Oy:n hintaan 16 161 616 euroa (alv 0%).

Kilpailutusmallina oli kokonaisurakka eli valittu urakoitsija vastaa koko rakennushankkeen toteutuksesta. Hintaan sisältyvät siten rakennusurakan lisäksi kaikki talotekniikan työt.

–Hankkeen kilpailutus osui otolliseen aikaan. Rakennusalalla on ollut hieman hiljaisempi aika ja rakennusliikkeitä kiinnosti selkeästi ison kohteen laskenta, sillä tarjouksia saatiin peräti seitsemän kappaletta. Projektin kokonaiskustannukset pysyivät rakentamiselle saadun Sosiaali-ja terveysministeriön poikkeusluvan mukaisen kattohinnan sisällä. Suunnittelutyön rinnalla suoritettu kustannuslaskenta ohjasi loppukustannukset haluttuun tasoon. Hankesuunnitelmassa määritelty laajuus ja laatutaso toteutuvat, kertoo Kauhavan hyvinvointikeskus Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ristaniemi.

Mainos

Urakkasopimus allekirjoitettaneen vielä tämän vuoden puolella, jotta rakentaminen pääsee alkamaan heti tammikuun alusta. Urakka-aineiston mukaan kohde pitää olla valmiina ja käyttäjälle luovutettavissa 31.8.2022.

–Hankkeen valvonta on kilpailutettu aiemmin ja kohteen työmaavalvonnasta vastaa WSP Finland Oy. Valvonnasta saatiin niin ikään seitsemän tarjousta. WSP Finland Oy on valvonut myös Kauhavan monitoimitalon rakentamisen ja valvoo tällä hetkellä myös Kortesjärven koulun työmaata, Ristaniemi kertoo.

Noin 7 000 neliön hyvinvointikeskus rakentuu Kauhavan ABC-myymälän viereiselle tontille Kauppapassille. Rakennuslupa hankkeelle myönnettiin elokuussa. Kauhavan Hyvinvointikeskus Oy on Kauhavan kaupungin täysin omistama tytäryhtiö.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.